Wanneer moet ik een slotenmaker bellen?

  • Klusjes
  • juli 7, 2020
  • Comments Off

Waarschijnlijk zijn er tientallen slotenmakers bij je in de buurt, maar wanneer bel je deze nu op? Een slotenmaker staat voor je klaar als je voor een dichte deur staat, maar kan in veel meer gevallen de juiste hulp bieden. Het is belangrijk dat je een betrouwbare slotenmaker in je contactenlijst hebt staan voor het geval dat je hulp nodig hebt. In dit artikel vertellen we je in welke gevallen je een slotenmaker kan bellen. 

Een dichte deur

We herkennen het bijna allemaal wel: je loopt de deur uit, maar je hebt de sleutel binnen laten liggen. Dit is natuurlijk erg vervelend en dit probleem wil je het liefst zo snel mogelijk oplossen. Als je geen reservesleutel hebt, kun je gerust een slotenmaker bellen. Deze kan de deur binnen een paar minuten voor je openen. Ga zelf niet aan de slag met een clip of kaartje, dit kan het slot namelijk beschadigen en dan ben je nog verder van huis. Een professionele slotenmaker staat dag en nacht voor je klaar en komt bij noodgevallen direct naar je toe. Je moet echter wel rekening houden met nacht- of weekendtoeslagen. 

Inbraakpoging

Als je te maken hebt gehad met een inbraak of inbraakpoging biedt een slotenmaker de juiste hulp. We hopen allemaal dat het ons niet overkomt, maar als dit wel het geval is kun je het beste snel handelen. De slotenmaker repareert je huidige slot of plaatst een geheel nieuw exemplaar en bespreekt vervolgens met je hoe de veiligheid kan worden gegarandeerd. Er zijn namelijk verschillende maatregelen die je kunt nemen om inbrekers te weren. Denk hierbij aan het plaatsen van camerabeveiliging, maar ook aan extra beveiligings sloten. Een professionele slotenmaker zal met je in gesprek gaan en zorgen dat je je weer veilig voelt in je eigen huis. 

Een defect slot

Werkt jouw slot niet helemaal meer naar behoren? Als je problemen met het slot ondervindt, betekent dit niet altijd dat deze compleet vervangen moet worden. In sommige gevallen kan alleen het cilinder of een ander onderdeel worden vervangen en vervolgens werkt het slot weer als nieuw. Een slotenmaker kijkt graag met je naar het probleem en zal je adviseren over de verschillende mogelijkheden. Zorg ervoor dat je het slot goed onderhoudt door het in te smeren met speciale olie. Op deze manier voorkom je toekomstige problemen. 

Bel een betrouwbare slotenmaker

Als je op zoek bent naar een slotenmaker in Gent of een andere plaats zoek je deze hoogstwaarschijnlijk op Google. We raden je aan om niet meteen de eerste de beste slotenmaker op te bellen. Tegenwoordig zijn er namelijk veel oplichters actief op het internet. Deze tonen geen prijzenlijst en laten je vervolgens veel te veel betalen voor een simpel klusje. Voordat je zomaar iemand opbelt, kun je het beste naar de oprichtingsdatum en contactgegevens op de website te kijken. Als het bedrijf nog maar net bestaat, kan dit een teken van onbetrouwbaarheid zijn. Daarnaast geven reviews van eerdere klanten je een realistisch beeld van de slotenmaker. 

Previous «
Next »