• Homepage
 • >
 • Blog
 • >
 • De trap opknappen: zelf doen of uitbesteden?

De trap opknappen: zelf doen of uitbesteden?

 • Klusjes
 • juli 7, 2020
 • Comments Off

Ben je je woning aan het verbouwen? Of ga je binnenkort verhuizen? Tijdens een verbouwing denk je misschien niet direct aan het opknappen van de trap. De trap wordt dan ook vaak vergeten en dit is eigenlijk erg zonde. Door het renoveren van de trap maak je je huis helemaal af. Je kunt ervoor kiezen om de traprenovatie uit te besteden, maar je kunt dit klusje natuurlijk ook zelf klaren. In dit artikel leggen we je uit wat je allemaal kunt doen om de trap een nieuwe uitstraling te geven. 

Wat zijn de mogelijkheden?

De trap kun je op verschillende manieren opknappen. Welke manier het beste voor jouw trap is, hangt af van de reden waarom je deze wilt renoveren. Als de trap versleten is, zal de gehele trap moeten worden vervangen. Het is namelijk erg belangrijk dat er veilig over gelopen kan worden door jou en je kinderen. Vind je alleen de uitstraling van de trap niet mooi? Dan kun je aan de slag gaan met tapijt, verf of nieuwe overzettreden. We zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij.

 • Tapijt

Met tapijt op de trap heb je nooit meer koude voeten. Tapijt is een comfortabel materiaal, maar is niet erg handig met huisdieren. Haren zullen namelijk snel in het tapijt blijven hangen. Daarnaast moet je rekening houden met het precisiewerk. De trap renoveren met tapijt kan een behoorlijk klusje zijn.

 • PVC of vinyl

Je kunt ervoor kiezen om de trap opnieuw te bekleden met PVC of vinyl. Zorg ervoor dat je de trap goed opmeet en het materiaal op maat laat maken. Vervolgens kun je het er gemakkelijk opplakken.

 • Verf

Het schilderen van de trap is de makkelijkste en voordeligste manier om je trap een nieuwe uitstraling te geven. Kies een kleur naar keuze en zorg dat je de antislipverf kiest. 

 • Overzettreden

Als je geen geheel nieuwe uitstraling wilt creëren, kun je voor overzettreden kiezen. Deze plaats je over de huidige treden en is een heel stuk makkelijker en goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe trap. 

Voor- en nadelen

Als je de traprenovatie zelf gaat uitvoeren, zul je rekening moeten houden met een aantal voor- en nadelen. Je denkt misschien dat het opknappen van de trap niet veel tijd kost, maar dit kan in werkelijkheid tegenvallen. Het hangt natuurlijk van de verschillende mogelijkheden af, maar de meeste methodes vergen heel wat tijd en moeite. Wil je de trap gaan schilderen? Dan zul je dit een aantal keer opnieuw moeten doen om het juiste resultaat te krijgen. Daarnaast zul je enige verstand van trappen moeten hebben om de traprenovatie perfect te kunnen uitvoeren. 

Traprenovatie door een professional 

Ben je niet zo’n handige harry? Of heb je simpelweg geen tijd om de trap zelf op te knappen? Dan kun je ervoor kiezen om de trap te laten renoveren door een professional. Deze heeft namelijk verstand van zaken en kan de klus waarschijnlijk sneller klaren dan jij. Door de trap te laten renoveren geniet je binnen een dag van een geheel nieuwe trap met de gewenste stijl. De trap ziet er na de renovatie niet alleen beter uit, maar is ook veiliger geworden. De vakmannen beschikken over de juiste kennis en ervaring om kwalitatief goed werk te leveren. 

Previous «
Next »