• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Makkelijk je kachel opstoken met online gekochte houtbriketten

Makkelijk je kachel opstoken met online gekochte houtbriketten

  • Klusjes
  • augustus 5, 2020
  • Comments Off
houtbriketten

Je krijgt altijd te horen dat je teveel op de zaken vooruit loopt. Maar je kunt er nou eenmaal niets aan doen. Je bent graag voorbereid en plant vaak in alvorens er überhaupt een plan is. Aartje naar je vaartje wordt wel eens gezegd. En ja, je vader was precies hetzelfde. Die was altijd iedereen en alles een stapje voor, waardoor hij nooit in twee sloten tegelijk stapte. 

Zo begin jij al in de herfst te kijken naar de nieuwe lente trends en zal je bijvoorbeeld ook probleemloos het hout in oktober kopen waarmee je in maart in de tuin gaat werken. Voor je zoontje kocht je ook zijn schoenen 3 maten te groot in, zodat je een jaar later de juiste maat in huis had en niet voor nieuwe schoenen te deur uit hoefde. 

Om dezelfde reden ben je ook al sinds de lente zijn gezicht liet zien bezig om te kijken hoe je je herfst comfortabeler kan maken. Terwijl de dagen net beginnen te lengen ben jij al druk bezig om na te gaan hoe je de donkere dagen aan het einde van het jaar juist prettiger kunt gaan maken. En een van de dingen waar je al druk mee bezig bent is waarmee je straks de kachel gaat aanmaken. 

De afgelopen jaren heb je trouw bij dezelfde boer jaarlijks een partij brandhout gehaald. Meestal dat je dat nog voor de zomer begon, om er straks als de herfst zijn intrede doet, ervan verzekerd te zijn dat er genoeg droog hout is om de kachel lekker te laten branden. Helaas kwam je er begin dit jaar achter dat de boer waar jij je stookhout kocht met pensioen ging en zijn bedrijf verkocht had. De nieuwe eigenaar heeft besloten om de stal tot restaurant om te bouwen en jij kunt niet langer voor brandhout bij hem terecht. 

Houtbriketten zijn vervaardigd van geperst hout zaagsel en houtsnippers

Zodoende dat je bent gaan speuren naar andere mogelijkheden om straks de kachel op te kunnen stoken. Een goede vriend raadde je aan om eens te kijken naar de mogelijkheden om houtbriketten kopen. Deze speciaal van zaagsel en houtsnippers vervaardigde briketten zijn een stuk goedkoper en kwaliteit bezorgen ze je een beter resultaat. 

Het is tegenwoordig zelfs heel makkelijk om online een bestelling voor houtbriketten te plaatsen, waarna ze gratis thuis worden afgeleverd. En als je voor 16 uur besteld heb je de houtbriketten de volgende dag al in huis. Je kunt daarnaast ook nog kiezen uit verschillende soorten briketten. Zo heb je de snel brandende Pini Kay houtbriketten, die dankzij een gat in het blok een stuk sneller branden dan de massieve Ruf houtbriketten.

Previous «
Next »