• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Welke verf kun je hebt beste gebruiken bij het verven van je badkamer?

Welke verf kun je hebt beste gebruiken bij het verven van je badkamer?

  • rogier
  • mei 17, 2022
  • Comments Off
Kun-je-je-badkamer-verven

Het verven van je badkamer is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Kun je je badkamer verven? Dit zeker mogelijk en is dit een goede manier om een nieuwe look te creëren zonder dat je alles opnieuw moet betegelen.

Hieronder geven wij je tips om badkamer te verven, zoals hoe plafond badkamer verven, welke voorstrijk badkamer plafond, wat voor verf op badkamer plafond, hoe lang niet douchen na verven badkamer en wat te doen bij afbladderende verf in badkamer. Als laatste vertellen we je ook de kosten badkamer verven.

Kun je je badkamer verven?

Je vraagt je misschien af: kun je je badkamer verven? Ja, je kan in principe de hele badkamer verven: de tegels, het plafond, onbetegelde delen en de vloer. Enkele tips om badkamer te verven: maak de tegels schoon met warm water en een goede ontvetter. Schuur de tegels, zodat de verf beter hecht en plak de randen goed af.

Je moet wel goed opletten dat de verf zich goed hecht aan tegels, goed schoon te maken is en goed weerstand biedt tegen water en vocht. Daarnaast moet de verf, ook wanneer deze niet op tegels wordt gedaan, goed tegen verschillende temperaturen kunnen. Gebruik dus zeker geen ‘gewone’ muurverf op het plafond en de onbetegelde delen van je badkamer.

Afbladderende verf in badkamer

Afbladderende verf in badkamer kan je vaak als eerste zien bij de kozijnen, muren en het plafond van de badkamer. In dit geval is het goed om deze stukken opnieuw te gaan schilderen. Het afbladderen komt vaak vooral doordat op het plafond niet de juiste latexverf is gebruikt. Voordat je opnieuw gaat schilderen, verwijder dan wel altijd eerst de oude verf.

Hoe plafond badkamer verven?

Het verven van het plafond van je badkamer is dus niet hetzelfde als het verven van een gewoon plafond. Hoe plafond badkamer verven dan? Hieronder leggen we je uit welke latex plafond badkamer, welke verf op badkamer plafond, welke voorstrijk badkamer plafond, welke saus voor plafond badkamer en als laatste welk kleur plafond badkamer jij het beste kan gebruiken voor een frisse look.

Als eerste is de ondergrond belangrijk wanneer je het plafond gaat schilderen. Controleer dus goed van het plafond en de wanden of de ondergrond gelijk en schoon is. Zo niet, vul dan eventuele gaten, stof het af en verwijder loszittende verf.

Welke latex plafond badkamer?

Wat voor verf op badkamer plafond? Aangezien de badkamer te maken krijgt met verschillende condities, kan je dus geen normale latex gebruiken voor het plafond. Kijk goed dat de verf schimmelbestendig is en dat deze goed tegen vochtige ruimtes kan.

Welke voorstrijk badkamer plafond?

Welke voorstrijk badkamer plafond moet je gebruiken? Een goede primer is vooral noodzakelijk op stucwerk in de badkamer, maar niet voor tegels. Ook als de muur al eerder behandeld is hoef je niet per sé een voorstrijkmiddel te gebruiken.

Welke saus voor plafond badkamer?

Zoals gezegd kies je hierbij dus niet voor gewone muurverf, maar voor speciale badkamerverf. Deze zijn vochtwerend, waardoor ze minder snel afbladderen en je schimmelvorming voorkomt.

Welk kleur plafond badkamer?

Tegenwoordig heb je aan kleur veel keuze, ook voor het plafond van jouw badkamer. Kijk goed naar de speciale muurverf voor de badkamer en kies een kleur. Bij donkere tegels is het bijvoorbeeld mooi om voor een lichte kleur plafond te kiezen.

Kun je badkamervloer verven?

Zoals gezegd kun je badkamervloer verven, zelfs als dit tegels zijn. Epoxyverf is verf die hiervoor speciaal geschikt is. Deze tegels krijgen wel twee lagen. Verf met zijdeglans hecht ook heel goed aan tegels en is altijd vochtbestendig. Je hebt in de kleur tegenwoordig ook heel veel keuze in tegelgrondverf.

Badkamer radiator verven

Wil je ook de badkamer radiator verven? Dat kan ook. Zoals bij alles is het handig om het eerst schoon te maken en op te schuren. Verf het vervolgens eerst met grondverf die geschikt is voor metaal. Nadat de grondverf gedroogd is, schuur je het heel lichtjes op. Daarna kan je de radiator verven in de kleur die jij wilt. Het is aan te raden om speciale radiatorverf te gebruiken die vochtbestendig is en goed tegen hitte kan.

Hoe lang niet douchen na verven badkamer?

Hoe lang niet douchen na verven badkamer hangt af van de droogtijd van de verf die je koopt. Dit kan wel oplopen tot 24 uur. Zeker wanneer je meerdere lagen moet doen kan het dus een paar dagen duren.

Je kan er dan voor kiezen om tussen het aanbrengen van de lagen door even te douchen, dus wanneer de laag droog is en voordat je de volgende laag aanbrengt. Let dan wel goed op dat alles ook weer droog is voordat je gaat verder.

Overige tips om badkamer te verven

Hieronder geven we nog wat laatste tips, zodat jij je niet meer hoeft af te vragen: kun je je badkamer verven? Jij doet het gewoon!
Plan in elk geval je tijd ruim in. Verven kost nou eenmaal veel tijd, zeker bij een wat ingewikkeldere klus zoals de badkamer. Houd hierbij ook rekening met de droogtijd van de verf. Sla ook zeker voldoende verf in. Het zou toch vervelend zijn als je net lekker bezig bent en je moet stoppen om weer nieuwe verf te halen.
Een goede temperatuur om te verven ligt rond de 20 graden. Zo droogt de verf niet te snel, maar ook niet te langzaam. Het helpt ook zeker als de ruimte goed geventileerd is. En als je eenmaal aan het verven bent, schilder de muren dan ook in één keer. Als je dit niet doet, heb je kans op kleurverschil.

Kosten badkamer verven

De kosten badkamer verven zijn afhankelijke van verschillende factoren, zoals de soort verf die je gebruikt, hoeveel je van de badkamer verft en of je zelf verft of het laat doen. De gemiddelde prijs voor het laten schilderen is voor sauswerk tussen de 14 en 18 euro per m2. Voor spuitwerk is dit 5 tot 7 euro per m2. Verf je zelf, dan ben je uiteraard goedkoper uit.

Zelf je badkamer verven

Het verven van je badkamer vergt dus zeker tijd, maar het is absoluut een goedkopere manier om je badkamer toch weer even op te frissen. Nu je weet hoe plafond badkamer verven, hoe je de badkamer radiator verven moet, kun je badkamervloer verven, en onze tips om badkamer te verven, kun je direct aan de slag! Kun je je badkamer verven? Jij kan het zeker!

Previous «
Next »