Zo kies je de ideale maat voor je nieuwe tweepersoonsbed

  • Klusjes
  • maart 25, 2024
  • Comments Off
nieuwbedkopen

We brengen gemiddeld een derde van ons leven in bed door. Een goede ondersteuning en veel comfort zijn dan ook ontzettend welkom. Ga je binnenkort een nieuw tweepersoonsbed kopen? Dan wordt je al gauw overweldigd door de enorme hoeveelheid aan opties. Zo heb je de keuze uit Emob bedden in verschillende uitvoeringen en ook zijn tweepersoonsbedden verkrijgbaar in diverse maten. Voordat je direct tot aankoop overgaat, is het dan ook slim om eerst goed na te denken over wat je precies zoekt. Daarnaast speelt natuurlijk ook de beschikbare ruimte in je slaapkamer een belangrijke rol. Is je kamer vrij klein? Dan is het handig om een iets kleiner bed te kopen, zodat je nog voldoende loopruimte hebt. Is je slaapkamer lekker ruim? Dan ga je natuurlijk voor een groot en comfortabel bed!

Nieuw bedframe en matras kopen

Bed frames voor twee personen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Zo kun je onder meer kiezen voor een bed van hout of metaal. Een andere optie is een tweepersoons bed met een gestoffeerd frame, al dan niet gecombineerd met een gestoffeerd hoofdbord. Om plaats te maken voor je matras, is een lattenbodem natuurlijk een must. Lattenbodems zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en worden doorgaans geleverd als eenpersoons model. Zorg dus dat er twee lattenbodems in je nieuwe bedframe passen. Ook heb je natuurlijk een matras nodig. Zijn je partner en jij ongeveer even groot en zwaar? Dan kun je prima een groot tweepersoons matras kopen. Hebben jullie allebei heel eigen behoeftes als het gaat om ondersteuning? Dan kun je ook elk een apart matras kopen. Voor de één bijvoorbeeld een zacht matras en voor de ander een stevig matras, zodat je allebei perfect ligt.

Welke maten tweepersoons bedden zijn er?

Als je een nieuw bed gaat kopen, kijk je natuurlijk naar wat je mooi vindt. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar wat er in je slaapkamer past. Zo kun je in kleine ruimtes het beste kiezen voor een bed van 140 x 200 centimeter. De meest verkochte bedden voor twee personen zijn echter de uitvoeringen van 160 x 200 centimeter en 180 x 200 centimeter. Hiermee heb je allebei voldoende plek en hoef je niet te ruziën over de beschikbare ruimte. Wil je zelf een 180 x 200 bed kopen? Dan kun je terecht bij vrijwel alle bedden leveranciers. Zijn jullie vrij lang? Dan is ook een bed van 180 x 210 centimeter een goede optie.

Previous «
Next »