Zo verloopt een badkamer renovatie

  • Klusjes
  • mei 30, 2024
  • Comments Off
badkamer renovatie

Bij het kopen van een nieuwe badkamer komt natuurlijk meer kijken dan alleen het uitzoeken van de materialen. De oude badkamer moet ook verwijderd worden en de nieuwe gemonteerd. Het kan best lastig zijn om in te schatten hoe zo’n badkamer renovatie er eigenlijk uitziet. Daarom vertellen wij je stap voor stap hoe dit in z’n werk gaat.

  1. Het verwijderen van de oude badkamer

Voordat er begonnen kan worden aan het monteren van de nieuwe badkamer, zal eerst de oude verwijderd moeten worden. Het kan voorkomen dat de nieuwe tegels over de oude worden geplaatst, dit scheelt je dan alweer wat breekwerk. Maar zeker in oudere badkamers zijn er vaak al meerdere lagen tegels over elkaar geplaatst en zullen de oude tegels wel verwijderd moeten worden. Hou er rekening mee dat bij het demonteren van de badkamer best wat stof en troep komt kijken.

  1. Gereedmaken van elektra en leidingen

De volgende stap van de badkamer renovatie, is het gereedmaken van de elektra en de leidingen. Bij een oudere badkamer is het vaak noodzakelijk om de leidingen en de elektra te vervangen. Wanneer je de indeling van de badkamer veranderd is het vaak ook nodig om de leidingen en de elektra te verleggen. Ook hierbij kan breekwerk komen kijken, zeker wanneer de leidingen op een andere plek moeten komen.

  1. De indeling van de badkamer

Het kan voorkomen dat je de indeling van de badkamer aanpast en er bijvoorbeeld wanden gezet of verzet moeten worden. Dit wordt over het algemeen gedaan nadat de leidingen en de elektra verlegd zijn. Het kan ook tegelijkertijd met stap 2 gedaan worden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer er leidingen in de nieuwe wand moeten komen.

  1. Het zetten van de tegels

Bij stap 4 begint de echte opbouw van de badkamer. Dan worden de tegels gezet en vervolgens gevoegd. De kale ruimte wordt omgetoverd tot een badkamer.

  1. Plaatsen van sanitair

Nadat de badkamer betegeld en gevoegd is, kunnen de meubels en het sanitair geplaatst worden. Je zou misschien denken dat dit best een tijd duurt, maar vaak is dit met enkele dagen gepiept en is de badkamer echt bijna klaar.

  1. Aansluiten van elektra

De elektra is enkele stappen eerder al aangelegd, maar is nog niet aangesloten. Dit gebeurt pas nadat de meubels en het sanitair in de badkamer zijn geplaatst. De monteur zal dan de elektra van de verlichting en eventueel van de spiegel aansluiten.

  1. Aankleding van de badkamer

De laatste stap hoort eigenlijk niet helemaal bij de badkamer renovatie, maar de badkamer is pas echt af als je deze hebt aangekleed. De laatste stap is dan ook om jouw decoratie en accessoires in de badkamer te plaatsen!

Op zoek naar meer informatie?

Wil je graag meer informatie over het renoveren van jouw badkamer? Plan dan eens een afspraak bij een badkamerwinkel bij jou in de buurt. Daar kunnen ze alles, tot in detail, vertellen over het verloop van een badkamer renovatie. Zo weet je precies wat je te wachten staat!

Previous «
Next »