Tips om je tuin stijlvol in te richten

  • Klusjes
  • maart 7, 2024
  • Comments Off
tuin stijlvol inrichten

De tuin: je bent er maar wat trots op. Mooie beplanting, een ruim terras, een praktisch tuinhuisje met overkapping en fraaie bestrating. En toch mis je een beetje sfeer en een gezellige uitstraling. Met accessoires en andere toevoegingen creëer je nét dat extra’s waardoor je nog meer gaat genieten van de tuin. Ben jij een handige klusjesman en wil je je tuin stijvol inrichten? Lees dan verder!

Sfeer en warmte

De bestrating op het terras of onder de overkapping komt vaak kil over. Een vloerkleed buiten brengt daar verandering in. Het vrolijkt de boel op en brengt meer warmte aan, net als dat een vloerkleed dat binnen in je interieur doet. Een buitenkleed is bestand tegen water dus het kan het hele jaar door gewoon blijven liggen. Een zithoek of tuinset komt veel beter uit de verf met een kleed. Een rond model, met een motiefje of in felle kleurtjes: een buitenkleed zorgt voor de juiste sfeer. Met een paar kussens en bloempotten in dezelfde kleurensamenstelling ontstaat er een mooi geheel.

Gezellige verlichting

Behalve met een tuinkleed kun je nog veel meer doen om de buitenboel gezellig te maken. Met verlichting bijvoorbeeld. Plaats spotjes langs het tuinpad, hang een sfeervolle buitenlamp op aan de gevel en eentje onder de overkapping. Een knus hoekje kun je verlichten met een lantaarn en een mooie plataan ligt je extra uit met een grondspot. Deze kun je zelf installeren als je een beetje kennis hebt van elektra.  Hang een slinger verlichting aan het tuinhuisje dat je tijdens de feestdagen vervangt door kerstverlichting. Oogt de schutting saai? Door het aanbrengen van klimplanten, een verticale tuin of het in een vrolijke kleur te beitsen krijg je een heel ander aanzicht. Om de tuin wat meer diepte te geven kun je spiegels ophangen. Een tuinposter aan de muur of schutting maakt het geheel stijlvol af. 

Nuttige accessoires

Kun jij ook zo genieten van de vogeltjes die je tuin bezoeken? Geef ze een eigen plekje door vogelhuisjes te bouwen. Vogelhuisjes zijn in vele uitvoeringen en maten te verkrijgen zodat vele vogelsoorten de weg naar je tuin weten te vinden. Natuurlijk verwen je ze tijdens de winter met vogelvoer. En plaats een waterbak waaruit ze kunnen drinken of om lekker in te badderen. Met het getjilp zorgen de vogels zeker voor een sfeervolle tuin en een vrolijke noot.  

tuinkleed
Previous «
Next »