• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • 5 handige tips om te besparen op een nieuwe badkamer

5 handige tips om te besparen op een nieuwe badkamer

  • rogier
  • juni 15, 2021
  • Comments Off
besparen op een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer kopen en (laten) bouwen is een flinke investering, die al snel 12.000 tot 20.000 euro kost. De totaalprijs is uiteraard van tal van factoren afhankelijk, zoals de keuze voor een bad en/of douche, het badkamermeubilair, de oppervlakte van de badkamer, de materiaalsoorten, et cetera. Door je goed voor te bereiden, kun je aanzienlijk besparen op de kosten van je nieuwe badkamer. In dit artikel vindt je de vijf beste tips om geld te besparen op je nieuwe badkamer.

1. Kijk kritisch naar welke radiator je in de badkamer wilt plaatsen

Een radiator aanschaffen lijkt gemakkelijker dan het is, want er is namelijk veel keuze qua soorten radiatoren. Wil je een radiator aanschaffen voor in de badkamer, denk dan goed na over wat verstandig en wenselijk is. Zo kun je het beste kiezen voor een designradiator, die erg dun zijn en bijna niet opvallen in de badkamer. En let vooral ook op de prijs van de beoogde radiatoren, want die kunnen flink uiteenlopen!

2. Ga voor een voordelige, sterke en betrouwbare vloer

Wanneer je plannen hebt om de badkamer te gaan verbouwen, pak dan ook meteen de vloer aan! Naast een voordelige radiator aanschaffen, kun je ook op de badkamerverbouwing besparen door een sterke en betaalbare vloer te kopen, zoals een gietvloer in de badkamer. Een gietvloer in de badkamer is het ideale vloertype voor dit soort ruimtes, omdat een gietvloer in de badkamer perfect bestand is tegen vocht, sterk is en over een bestaande vloer heen gelegd kan worden. En zo spaar je een hoop geld uit!

3. Vraag meerdere offertes op bij een badkamerspecialist

Besparen op je badkamerverbouwing doe je ook door meerdere offertes op te vragen bij een badkamerspecialist. Laat de kandidaten langskomen om de situatie te beoordelen en vraag altijd een gespecificeerde offerte op. ZO kun je de prijzen goed vergelijken en de beste deal scoren!

4. Bestel alle onderdelen apart

Bezuinigen op je badkamer kan ook prima door losse onderdelen, zoals de douchekop, kranen, leidingwerk en badkamermeubilair, los van elkaar te bestellen bij de voordeligste aanbieder. Of je de badkamer nu zelf installeert of niet: koop zelf het materiaal bij de voordeligste aanbieder en bespaar zo honderden euro’s!

5. Neem eens een kijkje over de grens

Bij fabrieken en bouwmarkten over de grens, zeker in Duitsland, zijn producten en accessoires voor badkamers vaak een stuk voordelige dan in Nederland. Neem dus gerust een kijkje over de grens om op je badkamerrenovatie te besparen. Want bestellen kan vaak gewoon online!

Previous «
Next »