• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Waarom honingraat panelen zo goed werkt bij het vervoeren van voorwerpen die beschermd moeten worden

Waarom honingraat panelen zo goed werkt bij het vervoeren van voorwerpen die beschermd moeten worden

  • Klusjes
  • november 23, 2020
  • Comments Off
transport

Tot een aantal jaar geleden werd voor het transport van wat dan ook vooral karton gebruikt. In die kartonnen doos was misschien bubble wrap te vinden om de inhoud te schermen, maar de verpakkingsmaterialen waren altijd van karton. Dat veranderde toen honingraat panelen werden geïntroduceerd. Dit materiaal heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van karton. Welke? Die bespreken we hieronder.

Kunststof honingraat panelen hebben een lange levensduur

Kunststof honingraat panelen hebben een lange levensduur en kunnen herhaaldelijk worden gebruikt. Gemiddeld gaat dit verpakkingsmateriaal 50 keer mee. Vooral grote bedrijven kunnen hierdoor enorm bezuinigen op verpakkings- en transportkosten. Zij waren dan ook de eerste die overstapten op dit nieuwe verpakkingsmateriaal. Ondertussen wordt het door bedrijven van allerlei diverse grootten gebruikt, omdat de kostprijs van het materiaal sterk is gedaald.

Uitgelegd via een voordeel

We zullen deze gebruikskosten eens analyseren. Als een papierpallet wordt berekend op 3,3 yuan per stuk, wordt deze over het algemeen gesloopt na drie toepassingen en zijn de kosten van elk gebruik 1,10 yuan/tijd. De honingraat pallet wordt berekend op 19 yuan per stuk. Als het 25 keer wordt gebruikt, zijn de kosten per keer 0,73 yuan, wat 33% minder is dan de papierpallet. Indien gebruikt 50 keer, de kosten per keer is 0,37 yuan, dat is 68% minder dan papier pallets.

Steeds vaker een vervanger voor karton

Door deze ontwikkeling op het gebied van verpakkingsmaterialen kunnen de kartonnen dozen, die in de traditionele transportindustrie en de verpakkingsindustrie nog veel worden gebruikt, vaak niet meer voldoen aan de marktvraag. Het karton is bijvoorbeeld niet waterdicht of vochtbestendig en heeft daarnaast een zeer korte levensduur, wat totaal niet meer van deze tijd is. Met de ontwikkeling van de industrie worden PP honingraat panelen in combinatie met pp-band dus steeds vaker gebruikt in de transport verpakkingsindustrie. 

Geproduceerd naar de wensen van de klant

PP kunststof honingraat panelen kunnen worden geproduceerd volgens de desgewenste behoeften van de klant, door toevoeging van hulpmaterialen volgens de wensen van die klant.

Er kan niets los komen

PP honingraat delen geven niet af en laten niets los. Wanneer de mond van bijvoorbeeld een drinkfles in contact komt met het honingraat paneel, komen er geen papier deeltjes vrij zoals bij karton, wat de kwaliteit van het product garandeert en zorgt voor een vlotte levering.

Reinigen is ook mogelijk

Omdat de honingraat panelen tegen water en vocht kunnen, kunnen ze ook worden gereinigd waardoor ze lang mee kunnen. Spullen die hierin verpakt zijn en geleverd worden, maar nog even buiten moeten staan, kunnen daar dan ook gewoon neergezet worden, zonder dat de producten nat worden.

Previous «
Next »