• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Kies voor zorgeloos rijden met een leaseauto

Kies voor zorgeloos rijden met een leaseauto

  • Klusjes
  • april 20, 2022
  • Comments Off
rijden met een leaseauto

Als je een eigen bedrijf hebt kan het voordelig zijn om je auto te leasen. Je geniet namelijk van veel vrijheid, veel veiligheid en veel fiscale voordelen. Dus zeker wanneer je een kleine onderneming hebt met een auto of bus, zoals een klusbedrijf of een schildersbedrijf, kan een auto leasen zeer voordelig zijn. Zo kun je het contract aanpassen aan je rijbehoefte, wordt het onderhoud aan je auto voor je geregeld en is de auto na afloop van het leasecontract helemaal van jou. Zo bepaal je zelf of je de auto inruilt, met de auto verder rijdt of dat je een nieuw leasecontract afsluit. Bovendien heb je altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de nieuwste auto’s met de nieuwste technologische snufjes en designs. En het is natuurlijk heel plezierig dat je geen groot bedrag hoeft vrij te maken voor de aanschaf van een nieuwe auto.

Hoe werkt een auto leasen?

Bij het leasen van een auto ben je geen eigenaar van een auto, terwijl deze wel op jouw naam staat. Je koopt als het ware een abonnement waarmee je het recht hebt om in de personenauto of in de bus te mogen rijden. Zeker voor kleine klusondernemingen kan dit erg voordelig zijn, omdat de fiscale lasten blijven liggen bij het leasebedrijf. Binnen het leasecontract betaal je een vast bedrag per maand waarbinnen de kosten voor afschrijving, onderhoud en de wegenbelasting zijn meegenomen. Hierdoor heb je als onderneming veel zekerheid en ben je minder afhankelijk van onverwachte kosten. Ideaal dus voor jou als klusbedrijf, schildersbedrijf of timmerman. En het mooiste is; wanneer je een jaar te maken hebt met minder of juist heel veel klussen kun je het leasecontract eenvoudig aanpassen. Hierdoor heb je veel vrijheid maar ook direct veel zekerheid.

Wat zijn de voordelen van leasen?

Auto leasen kent vele voordelen. Ten eerste betaal je per maand een vast bedrag waardoor je ook bij veel onderhoud aan je auto niet voor onverwachte kosten komt te staan. Daarnaast heb je veel keuzevrijheid bij het kiezen van de auto. Of je nu kiest voor een nieuw model of juist een ouder model; het is allemaal aan jou. Bovendien is het importeren van een leaseauto mogelijk waardoor je ook kunt genieten van de nieuwste technologische snufjes en designs. Je hebt bovendien geen spaargeld nodig om een auto te kunnen leasen, aangezien je een vast bedrag per maand gaat betalen. Dit is vooral handig wanneer je net begint met je eigen onderneming. En mocht er toch iets mis gaan? Dan kun je eenvoudig van de auto afkomen zonder dat daar veel onderhandelingen voor nodig zijn. Ook hier geldt dus dat je veel vrijheid en flexibiliteit kunt verwachten.

Je komt met een auto leasen nooit voor onverwachte kosten te staan, waardoor het auto leasen ideaal is voor jou als startende ondernemer of kleine ondernemer als een klusjesman, elektricien of schilder. Bovendien geniet je met een leasecontract van de nieuwste auto’s met de nieuwste snufjes en kun je heel eenvoudig je eigen droomauto samenstellen.

Previous «
Next »