Tips voor het plaatsen van een gietvloer in de badkamer

  • Klusjes
  • juli 7, 2020
  • Comments Off

Kan jouw badkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Als je een ruimte een make-over gaat geven, is het belangrijk dat je bij de basis begint. De vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer en de stijl in de badkamer en het is dan ook van belang dat je een goed overwogen keuze maakt. Een gietvloer is de ideale vloer voor in de badkamer. Deze is namelijk niet alleen naadloos en waterbestendig, maar heeft nog veel meer andere positieve eigenschappen.  

Wat is een gietvloer eigenlijk?

Voordat we je meer gaan vertellen over de verschillende eigenschappen van de vloer, leggen we je eerst uit wat een gietvloer nu eigenlijk is. Een gietvloer is een naadloze vloer die niet wordt gelegd, maar wordt gegoten. Er zijn verschillende soorten gietvloeren met diverse eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan een epoxy, Polyurethaan of betonlook gietvloer. De vloeren zorgen voor een strakke en moderne uitstraling en zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en motieven. Vroeger werden gietvloeren alleen gebruikt in bedrijfspanden en werkplaatsen, maar tegenwoordig zien we ze vaak terug in het moderne interieur.

Verschillende eigenschappen

Een gietvloer is niet alleen uitermate geschikt voor in de woonkamer of keuken, maar ook in de badkamer is het een ideale vloer. We zetten een aantal voordelen van een gietvloer in de badkamer voor je op een rij. 

  • Waterbestendig

Aangezien gietvloeren bestand zijn tegen water, kunnen ze prima in de badkamer worden gelegd. Je kunt de vloer gerust laten doorlopen in een inloopdouche. 

  • Hygiënisch

Een gietvloer is volledig naadloos en heeft geen voegen of kiertjes waar vuil of vocht zich kan verstoppen. Daarnaast kun je de vloer makkelijk schoonmaken met water en een doekje. 

  • Comfortabel

Wist je dat je een gietvloer perfect kunt combineren met vloerverwarming? Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over koude voeten in de badkamer. 

Als je een gietvloer gaat plaatsen in de badkamer kun je zelf de stijl en uitstraling van de vloer bepalen. Houd je van de industriële look? Dan kun je voor een betonlook gietvloer kiezen. Deze moderne vloer is strak, stijlvol en clean. Wil je de badkamer graag rustig houden? Kies dan bijvoorbeeld voor een lichtgrijze epoxyvloer. Je kunt de kleur van de vloer helemaal zelf bepalen. Het is zelfs mogelijk om verschillende kleuren te vermengen tot een bijzondere kleur. 

Schakel een professional in

Lijkt een gietvloer in de badkamer je wel wat? Het is belangrijk dat je genoeg research doet naar de verschillende soorten vloeren en welke het beste bij jou en de ruimte past. Op gietvloer.net vind je alle benodigde informatie over het plaatsen van een gietvloer in de badkamer. Je kunt een gietvloer zelf plaatsen, maar als je hier niet veel verstand van hebt, raden we je aan om met een professional in zee te gaan. Deze heeft verstand van zaken en zorgt ervoor dat jij straks van een mooie en comfortabele vloer geniet. 

Previous «
Next »