Belang van de pallets

  • Klusjes
  • juni 29, 2021
  • Comments Off
belang van pallets

De keuze van een geschikte pallet voor het vervoer van een bepaalde goederen langs de distributieketen is een taak die eenvoudig lijkt, maar een grondige analyse vereist als het bedoeld is om efficiëntie te verkrijgen die helpt om de reeks logistieke operaties van een gehele waardeketen. Bij de besluitvorming zijn verschillende afdelingen betrokken: inkoop, productie, logistiek, enz. Die hun behoeften moeten bundelen om die pallet te selecteren waarmee ze de logistieke kosten tegen de beste kosten kunnen optimaliseren en dus waarde kunnen creëren.

De juiste keuze van de pallet maakt onder meer mogelijk: verbetering van de milieu-impact door vermindering van CO 2 -uitstoot, vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen bij logistieke activiteiten, verbetering van de behandeling en transport van goederen, verhoging van de veiligheid in de operaties, vermindering van bureaucratische procedures exportactiviteiten, verbetering van de hygiëne van zowel productiecentra als in de verkooppunten, verhoging van de hoeveelheid vervoerd product per laadeenheid, verbetering van de vervangingstijd van producten, optimalisering van opslagruimte, verbetering van transportkosten, verbetering van het imago van zowel het product als de verschillende centra, enz.

Plastics pallets

Hoewel plastic pallets aanzienlijk minder worden gebruikt dan hun houten tegenhanger, zijn ze nog steeds een levensvatbaar alternatief en spelen ze een belangrijke rol in de wereldwijde toeleveringsketen. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van kunststof pallets. Ze zijn extreem duurzaam (lange houdbaarheid) en houden geen vocht vast en houden geen insecten vast, zoals bij de houten variant wel het geval kan zijn. Er zijn geen ongelijke randen, splinters of spijkers, waardoor ze gemakkelijker te hanteren en te stapelen zijn. Deze pallets kunnen internationaal worden verzonden zonder enige warmte- of chemische behandeling. Pallets gemaakt van plastic zijn ook zeer herbruikbaar en ideaal voor organisaties die werken in een gesloten magazijn of voor bedrijven die dubbele doeleinden hebben voor pallets, zoals voor langdurige winkeldisplays. Hoewel ze vaak de voorkeur hebben in de farmaceutische, automobiel- en drankenindustrie omdat ze veiliger en hygiënischer zijn, blijven plastic pallets minder gebruikelijk dan hout in andere industrieën, uiteindelijk vanwege de kosten. En omdat de hars die wordt gebruikt om plastic pallets te maken een op olie gebaseerd product is, stijgt de prijs voor het produceren van plastic pallets naarmate de olieprijs stijgt. Van plastic pallets heb je bijvoorbeeld: H1 pallets. Ben je op zoek naar sandwichpanelen of dakpanelen? SAB Profiel wilt je graag verder van dienst. Ze kunnen je daarnaast helpen bij dakplaten & gevelplaten.

Previous «
Next »