• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Tips voor het aanbrengen van vinyl behang in huis

Tips voor het aanbrengen van vinyl behang in huis

  • Klusjes
  • juni 14, 2021
  • Comments Off
behang

Vinyl behang is de afgelopen jaren erg in opkomst. Dit behang heeft een toplaag die gemaakt is van vinyl, waardoor het behang veel makkelijker schoon te maken is. Daarnaast heeft vinyl behang nog andere voordelen, en zaken waar je rekening mee moet houden als je er mee gaat werken. Lees verder om dit allemaal te weten te komen hoe je vinyl behang in huis moet aanbrengen.

Afsnijden doe je met een scherpe schaar of mes

Als je gaat behangen met vinyl behang dien je zelf de banen op de juiste lengte te snijden of knippen. Gebruik hiervoor altijd een scherpe schaar en het liefst een speciale behangschaar. Dit om te voorkomen dat het behang kan gaan scheuren. Bij het knippen van de banen is het belangrijk dat de banen lang genoeg zijn,  maar ook weer niet te lang. Te lange banen maken het aanbrengen namelijk veel moeilijker. Heb je gekozen voor patroon behang dan is het erg belangrijk om hier met het knippen van de banen al rekening mee te houden.

Smeer het behang in, niet de muur

Bij het aanbrengen van vinylbehang wordt niet de muur maar het behang ingesmeerd met lijm, andersom dus dan bij normaal behang. Dit doe je door de baan op een lange tafel te leggen met de voorzijde van het behang naar onder. Vervolgens smeer je de achterkant van het behang in met lijm en vouw je het behang voorzichtig dubbel. Laat bij het dubbelvouwen de vouwen altijd bol en druk deze niet strak aan. Anders blijf je deze strakke vouwen namelijk zien als het behang aangebracht is. 

Even laten intrekken

Nadat je de baan voorzichtig hebt dubbel gevouwen laat je deze 10 minuten liggen. Het even laten liggen van de baan is erg belangrijk omdat de baan dan uit kan zetten, als je de baan direct bevestigd gaat deze namelijk op de muur uitzetten en kunnen er bobbels ontstaan. Vervolgens trek je de dubbel gevouwen delen voorzichtig los en kun je deze aan gaan brengen.

Als het behang ingesmeerd is, kan dit aangebracht worden. Zorg bij het aanbrengen van de eerste baan altijd dat deze recht op de muur wordt geplaatst. Dit hoeft niet altijd loodrecht te zijn maar kan in sommige gevallen beter recht t.o.v. kozijnen en plafonds gedaan worden. Om het behang goed strak op de muur te krijgen en de overtollige lijm onder het behang vandaan te krijgen is het belangrijk om het behang goed aan te drukken. Hiervoor kun je een aandrukspatel of aandrukroller gebruiken. 

Previous «
Next »