Welke planten kun je makkelijk in je slaapkamer zetten?

  • rogier
  • november 18, 2021
  • Comments Off
planten in slaapkamer

Het is belangrijk dat je de dag goed start en dat begint met wakker worden. Uit onderzoek is gebleken dat een fijne plek om wakker te worden ervoor zorgt dat je beter aan je dag begint. Een manier om van je slaapkamer een fijne omgeving te maken is om er planten in te zetten. Een paar planten kunnen het verschil maken tussen een gemiddeld ogende ruimte en een mooie, uitnodigende ruimte. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verzorgen en vragen ze niet veel aandacht. Echter kun je niet elke plant op je slaapkamer zetten. Zo zijn planten die veel licht nodig hebben een no-go. Welke planten het wel goed kunnen doen op je slaapkamer lees je hieronder.

Planten moeten niet het licht in de kamer blokkeren

Het beste type plant voor de slaapkamer is een plant met kleine bladeren zodat ze geen natuurlijk licht blokkeren om de kamer binnen te komen. Het is daarbij verstandig om planten aan weerszijden van je bed te plaatsen voor een rustigere omgeving, precies wat je wil bereiken door planten op je slaapkamer te zetten. Er zijn veel verschillende soorten planten die in de slaapkamer kunnen worden geplaatst, maar sommige zullen het niet zo goed doen als andere. Tropische planten zoals palmbomen doen het niet goed in een kamer zonder direct zonlicht.

Een plant met weinig onderhoud

Wanneer je een plant voor je slaapkamer kiest, zorg er dan voor dat deze weinig onderhoud vraagt en niet te veel water of licht nodig heeft. Voeg bloemen toe om je kamer een extra vleugje kleur en geur te geven en zorg er daarbij voor dat je ze regelmatig water geeft, zodat ze kunnen gedijen in jouw slaapkamer. Kies het liefst planten die niet veel licht nodig hebben, zoals een klimop of een varen.

slaapkamer planten

De Sansevieria

Deze Sanseveria is gemakkelijk te verzorgen en erg goed bestand tegen ongedierte. Een perfecte plant voor diegene die hun planten nog wel eens vergeten. De Sansevieria produceert veel zuurstof en houdt van een lichte plek in halfschaduw, wat hem ideaal maakt voor in de slaapkamer.

Aloë Vera, ideaal voor meer zuurstof in de slaapkamer

Deze plant is bekend van de verzorgingsproducten en geneesmiddelen die ervan gemaakt worden,  maar deze plant is ook uitermate geschikt voor in je slaapkamer. Tijdens de nachtelijke uurtjes geeft deze plant veel zuurstof af waardoor jij beter slaapt. De aloë vera plant staat het liefst op een licht plekje in direct zonlicht. Voor het raam is dus een goede optie.

De Eucalyptus

De Eucalyptus plant is een van de populairste kamerplanten. De plant is gemakkelijk te verzorgen, zorgt voor een beter leefklimaat en filtert de binnenlucht. De plant staat het liefst in halfschaduw.

De Orchidee; prachtig met zijn bloemen en weinig onderhoud

De plant heeft niet veel verzorging nodig en bloeit vooral in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Orchideeën hebben niet het gehele jaar door bloemen aan hun steel. Na een tijdje vallen de bloemen er namelijk af en mag de plant zo goed al verwaarloosd worden. Maanden later zul je zien dat er nieuwe knopjes aan komen. De orchidee staat het liefst in halfschaduw of zelfs geheel in de schaduw… en kan dus zo wat op elke plek in je slaapkamer staan.

Hoe verzorg je de planten in je slaapkamer het beste?

Plaats planten op minstens 5 centimeter afstand van ramen of ventilatieopeningen, zodat ze niet uitdrogen. De frequentie van water geven is afhankelijk van het soort grond dat je gebruikt; als je potgrond gebruikt, geef dan om de twee weken water en als je aarde gebruikt, blijf water geven totdat het goed begint uit te lekken voordat je weer water geeft

Welke planten kun je makkelijk in je slaapkamer zetten?

Het reinigen en bevochtigen van lucht

Planten op je slaapkamer zijn er echt niet alleen voor de decoratie. Ze reinigen ook de lucht en zijn een natuurlijke luchtbevochtiger die je gezondheid helpen verbeteren.

Studies hebben aangetoond dat mensen die groene ruimten in huis hebben zich gelukkiger en gezonder voelen dan degenen die dat niet hebben. 

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende zuurstof in huis te hebben. Maar weet je dat er planten zijn die daadwerkelijk kunnen helpen de hoeveelheid zuurstof in je slaapkamer te verhogen? De Sansevieria en Aloë Vera zijn de beste slaapkamer planten voor zuurstof!

Koop vetplanten omdat ze veel makkelijker te verzorgen zijn en veel langer meegaan dan andere soorten planten als ze goed worden verzorgd. Kies potten die passen bij jouw interieur en kleurenschema, zodat je ze ook kunt gebruiken als interieurdecoratie.

Previous «
Next »