Je schuur opruimen doe je zo!

  • Klusjes
  • november 30, 2021
  • Comments Off
schuur opruimen

De schuur is natuurlijk vooral een opslagplaats. En het probleem van een opslagplaats is dat je er dingen in blijft zetten tot deze vol is. Daarbij wordt dan vaak niet gekeken of alles er handig in staat. Sterker nog, meestal worden de spullen erin gezet, waarna er niet meer naar wordt omgekeken. Tot het moment dat er echt niets meer bij kan, of je je zelf naar binnen moet wringen als je will klussen. En dus wordt het tijd dat die schuur onder handen wordt genomen. Veel blijkt bij een opruimactie weg te kunnen en andere spullen blijken niet per se in de schuur te hoeven staan. Zo kun je bijvoorbeeld enkele fietsnietjes in je tuin plaatsen, zodat daar de fietsen kunnen staan. Andere tips om je schuur weer begaanbaar te maken, lees je hieronder.

De schuur is vaak het afvoerputje van het huis: kapotte spullen, spullen die je maar heel af en toe nodig hebt en zaken als lege flessen vinden langzaam hun weg naar alle planken en hoeken van je schuur. De makkelijkste oplossing is echter om er in de eerste plaats niets neerzetten. Heb je lege flessen? Breng deze dan wekelijks weg, waardoor het zich niet verzamelt in je schuur. Een andere routine om je schuur opgeruimd te houden kan zijn: ga je op visite, bedenk dan altijd: heb ik nog iets van hem of haar liggen dat terug kan? Heb je bijvoorbeeld gereedschap geleend van je schoonouders? 

Wanneer je schuur opruimen?

Vocht is één van de grootste vijanden van je opslag. Belangrijke papieren documenten zoals fotoboeken zijn daardoor vatbaar voor schimmels. Daarom loont het de moeite om zulke spullen in een professionele, vochtvrije opslag te stallen. Het laatste wat je wilt is alles blootstellen aan de elementen door op een regenachtige dag je schuur op te ruimen. Plan het opruimen dus op een dag waarop de kans op mooi weer groot is. Zo kan je spullen mooi even buiten laten staan terwijl je de rest van de schuur uitruimt.

In een schuur kun je al snel veel verschil maken, ook met een minimale voorbereiding en een kleine inspanning. Toch is het jammer om halverwege te moeten stoppen omdat je niet je hele schuur kunt opruimen. Zorg dus dat je voldoende tijd hebt om de klus te klaren. Aangezien je de ruimte efficiënt wilt gebruiken, gebruik je de hoogte van de schuur door planken te bevestigen of (stelling)kasten te plaatsen. Maar dan is het wel zo handig als je die planken, kasten en bevestigingsmaterialen ook al in huis hebt gehaald. 

Previous «
Next »