• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Door extra werk ben je er niet aan toegekomen om je tuin op tijd te vernieuwen

Door extra werk ben je er niet aan toegekomen om je tuin op tijd te vernieuwen

  • Klusjes
  • november 25, 2020
  • Comments Off
bistroset 2 personen

Je geeft het niet graag toe, maar je was dit voorjaar te laat begonnen, om je eigen tuin in orde te maken voor de zomer. Als fanatiek klusjesman heb je er een hekel aan om klanten te laten wachten en iets later af hebben dan oorspronkelijk gepland. Gelukkig is dat dan ook iets wat vrijwel nooit gebeurt. Alleen met het vernieuwen van je eigen tuin ben je toch tekort schoten, iets waar je stiekem toch een beetje de balen over hebt. 

Natuurlijk was dit jaar een jaar zoals nog nooit eerder een jaar heeft plaatsgevonden. Vrijwel alles kwam dit voorjaar tot een permanente stop, toen het coronavirus zodanig om zich heen greep dat restaurants en barren gesloten werden, mensen werd gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken en 65-plussers hun eigen dagelijkse winkel uurtje in de supermarkt kregen, om te voorkomen dat ze door jongere generaties plotseling besmet zouden worden. 

De hele markt raakte overrompeld door de problemen met het coronavirus

Leveranties van materiaal lieten langer op zich wachten, mensen die voorheen geen klant waren, zochten met spoed iemand die dingen thuis voor ze kon regelen en het aantal renovaties voor in huis waarvoor aanvragen binnenkwamen gingen iedere week omhoog. Het hele coronavirus heeft je geen windeieren gelegd blijkt uiteindelijk. Mensen waren dringend op zoek naar iemand die ze kon helpen om dingen in huis te verbeteren of aan te passen, zodat ze meer comfort en leef gemak kunnen ervaren. 

Maar al bij al ben je daarom niet echt toegenomen aan het onderhanden nemen van je tuin. Dit had je echter al wel een flinke tijd van te voren ingepland, vandaar dat je er een beetje de balen over hebt dat je het niet op tijd hebt kunnen afronden, om toch wat extra van je tuin te kunnen genieten deze afgelopen zomer. Pas gedurende de nazomer had je eindelijk wat meer tijd om aan de slag te gaan, maar vanzelfsprekend was het al halverwege september voordat je de meeste dingen kon afronden. 

Voor de komende zomer heb je nu in ieder geval vrijwel je hele tuin op orde

Desondanks staat alles nu zo’n beetje gereed voor als de lente er weer aan komt. Je moet nog wat details regelen met de nieuwe verlichting die je hebt aangebracht en je wilt ook nog steeds een mooie bistro set 2 personen aanschaffen zodat jij en je vrouw straks ongestoord van die lente- en zomeravonden kunnen genieten in de tuin. Een aantal planten die je voor ogen had, dien je pas in het voorjaar te planten, maar je hebt voorlopig een goed idee over wat er nog moet gebeuren voordat alles helemaal af is. 

En als jullie over een paar maanden in de compleet vernieuwde tuin dan eenmaal lekker ontspannen onderuit kunnen zakken in de nieuwe stoelen van jullie bistro set met een hapje en een lekker glaasje wijn, zul je snel genoeg vergeten hoe je er de balen over in had dat je niet een zomer eerder je tuin volledig op orde had. Niks zo fijn als tijdens een warme zomeravond lekker weg te zakken in een comfortabele stoel en even weg te dromen terwijl de zon aan de horizon verdwijnt

Previous «
Next »