Wat is een uitvoerder?

  • Klusjes
  • april 12, 2017
  • Comments Off

Een uitvoerder is iemand die eindverantwoordelijk is voor aangenomen bouwprojecten van een opdrachtgever. En GWW staat voor grond-, weg- en waterbouw. Dus een uitvoerder in de GWW is eindverantwoordelijk voor alle projecten die met bijvoorbeeld de aanleg van wegen te maken hebben. De opdrachtgever is vaak een provincie of gemeente, de opdracht komt vanuit de overheid. Een uitvoerder is een erg belangrijk persoon binnen een project. Hij of zij, al is de uitvoerder vaak mannelijk, bepaalt welk werk er gedaan moet worden en zorgt voor alle benodigde materialen. Ook stuurt deze de werklui op het bouwterrein aan en houdt contact met de opdrachtgever en met iedereen die met het project te maken heeft, dus ook met bijvoorbeeld stratenmakers. Het is van groot belang dat de uitvoerder goed overzicht heeft en kan houden van begin tot eind van het project.

Wat doet een uitvoerder?

Zoals hierboven al beschreven houdt een uitvoerder zich bezig met het aansturen van de werklui op de bouwplaats. En ook moet de uitvoerder zorgen dat al het benodigde materiaal aanwezig is zodat de werklui vooruit kunnen met hun werk. Maar ook benodighdeden zoals de bekende bouwkeet en een toilet. Dit zijn slechts enkele taken. De uitvoerder heeft nog veel meer taken, zowel op praktisch gebied als op op administratief gebied. Hieronder staat per gebied omschreven wat de belangrijkste taken zijn.

5 taken op praktisch gebied:
– het bewaken van de overallplanning
– werkverdeling onder het personeel
– kwaliteitscontroles uitvoeren op aangevoerde materialen
– veiligheidsinspecties houden en zorgen voor de naleving hiervan
– technische oplossingen aandragen al dan niet in overleg met de opzichter

5 taken op administratief gebied:
– een uitvoerdersdagboek opstellen en bijhouden
– het bijhouden van de werknemersadministratie
– registren van aangevoede materialen
– het bijhouden van tijdsschema’s
– deelnemen aan bouwvergaderingen

De taken die genoemd worden zijn taken die dagelijks of met regelmaat aan de orde zijn. Zo zal er niet dagelijks een bouwvergadering zijn, maar moet wel elke dag de administratie worden bijgewerkt. Er komt aardig wat bij kijken zoals je ziet.

Wat verdien je als uitvoerder?

Een exact bedrag kan niet gegeven worden. Het salaris is afhankelijk van veel verschillende zaken. Met name leeftijd en ervaring spelen mee. Vaak begin je als assistent uitvoerde en naarmate je ouder wordt en meer ervaring opdoet zul je meer gaan verdienen. Om je toch een indicatie te geven: als uitvoerder zal je salaris tussen de 1500 en 4000 euro bruto per maand liggen. Denk eraan dat dit een ruwe schatting is en je in je achterhoofd moet houden dat je als beginner niet die 4000 euro bruto zal ontvangen.

Is dit jouw ideale baan?

Het werk van een uitvoerder lijkt misschien geweldig en machtig. Als uitvoerder heb je het voor het zeggen en het personeel moet naar jou luisteren. Er zijn ook minder leuke kanten. Als uitvoerder heb je niet alleen personeel onder je, maar ook opdrachtgevers boven je. Als er op de bouwplaats iets niet lekker loopt onder het personeel komen ze bij jou aan de bel trekken. En bij ontevredenheid vanuit de opdrachtgever ben jij ook degene bij wie men aanklopt. Als uitvoerder moet je stevig in je schoenen staan, verstand van zaken hebben en niet met je laten sollen. Op zoek naar een baan hierin? Er zijn diverse vacatures als uitvoerder gww in Eindhoven.

 

Previous «
Next »