Welke aanhangwagen heb ik nodig?

  • Klusjes
  • oktober 31, 2021
  • Comments Off
aanhangers

Er is voor elke klus wel een goede aanhangwagen beschikbaar. Het aanbod aanhangers is zeer uitgebreid. Alles hangt af van wat je gaat vervoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan auto’s, machines, zand, grind of bouwmaterialen. Ga je zware lading vervoeren, dan heb je ook een aanhanger nodig die veel lading kan hebben. Het klinkt allemaal vrij logisch, maar toch is het vaak een keuze waar goed over nagedacht wordt. Een aanhanger kopen is dus zo makkelijk nog niet. In dit blogartikel zullen we een paar verschillenden soorten aanhangers behandelen.  

Het verschil tussen bakwagens aanhangers en plateauwagens

Bakwagens en plateauwagens zijn de meest voorkomende aanhangers. Erg populair bij zowel particulier als zakelijke gebruikers. Maar is nou eigenlijk het verschil tussen deze aanhangers? Dit is vrij makkelijk uit te leggen. Het verschil tussen de aanhangers is dat bij bakwagens de wielen naast de laadbak zitten en bij plateauwagens zitten ze onder de laadbak. Hierdoor kan men bij deze aanhangers de zijborden neerklappen, zodat er gemakkelijk met de heftruck geladen kan worden. Bakwagen aanhangers worden vaak gebruikt door particulieren voor het huis- en tuingebruik. Plateau aanhangers zijn populair bij professionals, doordat er zwaarder geladen kan worden.
Heb je liever dat je lading droog blijft? Of minder snel beschadigd raakt? Neem dan een gesloten aanhanger!

Kipper aanhangers

Echte professionals kiezen vaak voor kipper aanhangers. De kipper heeft namelijk alle voordelen van een plateauwagen, alleen komt de kiepende functie van de laadbak er nog bij! Super handig voor als er vaak in en uit geladen moet worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan zand en grind. Ook kan men bij kipper aanhangers kiezen uit een achterwaartse of driezijdige kipper. Kipper aanhangers kunnen op verschillende manieren bediend worden; handmatig, elektrisch of met een afstandsbediening. Hieronder zie je wat de verschillende mogelijkheden zijn:
(J) handpomp
(P) elektrisch (extern laden) en handpomp
(N) elektrisch (extern laden)
(R) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening
(S) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening en handpomp

Het verschil tussen multitransporters en auto aanhangers

Multitransporters zijn zeer veelzijdige trailers die bijna alle klussen aan kunnen. Multitransporters worden vaak gebruikt bij het vervoeren van auto’s en machines maar ook goed als normale plateauwagen kunnen dienst doen. Ze worden vaak uitgerust met oprijplaten en een lier. Bij autotransporters zijn de borden vervangen door een reling, vaak van ongeveer 10 cm. Dit is ook het verschil tussen de twee aanhangers. De reling is ideaal voor het zekeren van de auto. Ga je alleen machines vervoeren? Dan is de machinetransporter wat voor jou!

Welke aanhangers zijn er nog meer?

We hebben nog niet alles gehad! De eerst volgende aanhangwagen is de motortrailer. Een erg goed lopende aanhanger die nog steeds stijgt in populariteit. Met de motoraanhanger rij jij met je motor het mooie weer tegemoet. Ook zien we vaak dat de motortailers voor crossmotoren worden gebruikt. Last but not least, de bagagewagen aanhangers. Zeer populair in de zomer bij vakantiegangers, maar ook zeker bij hobbyisten. Weet je nou nog niet zeker welke aanhanger je nodig hebt? Aarzel dan niet om een specialist te contacteren. Een specialist op het gebied van aanhangers is Aanhangwagendirect, zeker een aanrader! Aanhangers van Aanhangwagendirect staan bekend om de goede kwaliteit. Merken zoals Humbaur, Eduard en Anssems worden aangeboden.

Previous «
Next »