Werkzaamheden van een erkende loodgieter

  • Klusjes
  • april 18, 2018
  • Comments Off

Al bij de bouw van uw woning kunt u op de hulp van een erkende loodgieter rekenen. Het is zelfs sterk aan te raden om voor het leggen van leidingen of het aansluiten van sanitaire voorzieningen een loodgieter in te schakelen. Bij het leggen van leidingen ontstaat regelmatig speling, als deze door woningbezitters zelf worden aangelegd. Vaak is dit het gevolg van leidingstukken die niet goed op elkaar aansluiten. Het water wat via deze speling uit de leidingen sijpelt kan voor een nare waterschade zorgen.

Ook nadat de bouw van uw woning voltooid is, kunt u op de hulp van een loodgieter blijven rekenen. Schakel de loodgieter bijvoorbeeld in voor het onderhouden van de loodgieterselementen binnen uw woning, of laat lekkages en verstoppingen herstellen.

Onderhoudswerkzaamheden voor loodgieters

Om de kans op complicaties aan loodgieterselementen zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Zorg bijvoorbeeld voor het eens per twee of drie jaar doorspuiten van de afvoer. In de afvoer kunnen ophopingen van restafval zijn ontstaan, die het begin van een verstopping vormen. Door de afvoer te laten doorspuiten, worden dergelijke ophopingen letterlijk voor u weggespoeld.

Naast het onderhoud aan de afvoer en riolering onder uw woning, is het raadzaam om de cv-ketel na te laten kijken. Het nakijken van de cv-ketel is noodzakelijk om slijtage aan onderdelen van de cv-ketel vroegtijdig te kunnen detecteren.

Spoedklussen aan loodgieters overlaten

Tot slot zijn er situaties waarbij u direct door een loodgieter geholpen wilt worden. Denk aan een verstopping, een lekkage of een storing in de cv-ketel. Het herstel van dergelijke problemen kan niet tot een volgende werkdag wachten. Gelukkig bieden veel loodgieters een spoeddienst aan. Deze spoeddienst staat dagelijks 24 uur per dag voor u klaar om de helpende hand te bieden in dergelijke situaties.

Bron: deloodgieteramstelveen.nl  

Previous «
Next »