• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Slotenmakeradvies voor inbraakbeveiliging in huis

Slotenmakeradvies voor inbraakbeveiliging in huis

  • Klusjes
  • april 19, 2018
  • Comments Off

Hoe heeft u uw woning momenteel beveiligd tegen het dreigende gevaar van ongewenste bezoekers? Bij het beveiligen van een woning dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat inbrekers niet alleen via de voordeur proberen binnen te komen, maar ook via ruiten bij een plat dak of een regenpijp. Het kan om deze reden verstandig zijn om een uitgebreide risicoanalyse van uw woning te laten maken. Een slotenmaker bij u in de buurt kan u bij het maken van deze analyse helpen.

Een risicoanalyse is niets meer dan een uitgebreid overzicht van de belangrijkste beveiligingsrisico’s in uw woning. Op het moment dat deze risico’s in kaart gebracht zijn, kan een slotenmaker u helpen bij het oplossen van deze risico’s. Een overloop zou bijvoorbeeld van een bewegingssensor voorzien kunnen worden.

Een op maat gemaakt alarmsysteem voor uw woning

Het is verstandig om een goed slot op uw ramen en deuren te combineren met een alarmsysteem in huis. Een alarmsysteem kunt u als een compleet pakket in de bouwmarkt of een online beveiligingswinkel kopen. Verstandiger is het echter om het systeem op maat samen te laten stellen door een slotenmaker. De slotenmaker houdt hierbij rekening met de reeds opgestelde risicoanalyse van uw woning. Zo weet u zeker dat alle beveiligingsrisico’s zijn afgedekt.

Vervang verouderde sloten op ramen en deuren

Naast een alarmsysteem in huis is het raadzaam om uw sloten regelmatig te laten vervangen. Kies hierbij voor sloten die voorzien zijn van een SKG-certificaat. Dit certificaat toont aan dat het slot getest en veilig bevonden is door een onafhankelijke organisatie. Deze organisatie kijkt naar de weerstand die sloten bieden bij de meest voorkomende inbraakmethodes. Denk bijvoorbeeld aan een inbraakmethode als kerntrekken, of het met een koevoet openbreken van het slot.

Bron: deslotenmakerdenhaag.nl

Previous «
Next »