Hoe financier je je verbouwing?

  • Klusjes
  • september 11, 2020
  • Comments Off
verbouwing

Ben je veel thuis aan het werken en heb je behoefte aan extra ruimte voor een thuiswerkplek? Kook je graag, maar heb je geen keuken waar je graag lange tijd in vertoeft? Je kunt allerlei redenen hebben om thuis te gaan verbouwen, of bijvoorbeeld eindelijk die garage te laten neerzetten. Feit blijft dat een verbouwing duur is, en vaak meer geld kost dan je denkt of hebt beraamt. Grote kans dat je moet geld lenen voor een project als dat. Een lening afsluiten is echter niet de enige manier om aan geld te komen voor een grote verbouwing.

Bij een verbouwing komt veel kijken

Zoals gezegd kost een verbouwing geld. Je moet namelijk materiaal aanschaffen, zoals stenen, isolatiemateriaal, ramen, kozijnen, etc. Als de verbouwing dan klaar is, dan moet die nieuwe ruimte, of verbeterde ruimte, ook nog ingericht worden. Je moet dan op zoek naar een vloer, naar gordijnen of andere raamdecoratie, verf en misschien moet de afwerking zelfs wel door een professional gedaan worden, wat behoorlijk veel extra kosten met zich meebrengt. Hieronder enkele oplossingen om aan geld te komen voor die grote verbouwing. 

Zelf sparen

De goedkoopste manier om aan geld te komen is zelf sparen. De en kan dit wat beter dan de ander, en de een heeft hier ook wat meer ruimte voor, maar in principe moet iedereen met een vast inkomen wat geld apart kunnen leggen. Misschien niet elke maand, maar als je bijvoorbeeld een keer iets verkoopt, zet dat geld dan opzij. Misschien krijg je geld terug van de belastingdienst, zet dit opzij. Dertiende maand uitbetaald gekregen? Zet dit opzij. Vaak zijn dit namelijk allemaal zaken waarvan het geld op gaat aan extra dingen. Je gaat misschien een keer extra op vakantie, of trakteert je zelf ermee op een nieuwe outfit. Doe dit eens niet en zet het geld apart, zodat je hiermee je verbouwing kunt betalen, of in ieder geval een groot gedeelte.

Geld lenen

Geld lenen blijft natuurlijk een grote stap en dat is heel logisch. Het is spannend om een lening aan te gaan die je uiteindelijk ook weer moet afbetalen. Een lening zorgt er echter voor dat je ‘extra’ geld hebt voor je verbouwing en dat je niet jaren hoeft te sparen hiervoor. Als je je goed laat informeren en je financiële situatie realistisch bekijkt, hoeft een lening echter niet eng te zijn. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je de maandelijkse aflossingen kunt betalen, zonder dat je onder druk komt te staan.

Previous «
Next »