Met deze tips voorkomt u een lekkage

  • Klusjes
  • april 18, 2018
  • Comments Off

Een lekkage in huis wilt u zo snel mogelijk laten verhelpen. Niet alleen is het vervelend als bijvoorbeeld uw vloer voortdurend nat is, ook kan een lekkage voor een ernstige waterschade zorgen. Een lekkage verhelpen is vaak echter niet eenvoudig! Hoe vindt u bijvoorbeeld de bron van een lekkage? Op welke manier kunt u de bron van de lekkage herstellen? Enzovoorts. Verstandig is het dan ook om er alles aan te doen, om een lekkage in huis te voorkomen. Wij spraken met Baerts Loodgieters, die ons meer kon vertellen over het voorkomen en verhelpen van lekkages. In dit artikel vertellen we u hier meer over!

Laat leidingen door een loodgieter leggen

Lekkages ontstaan in veel gevallen door de onkunde van woningbezitters zelf. Zij proberen bijvoorbeeld met hun eigen kennis en gereedschap leidingen aan te leggen. Hierbij is de kans groot dat de leidingstukken niet goed op elkaar aansluiten, waardoor er speling ontstaat. De speling tussen leidingstukken maakt dat het water in de leidingen eenvoudig naar buiten kan sijpelen. Dit wilt u logischerwijs voorkomen.

Ook het aansluiten van sanitaire voorzieningen op deze leidingen en de afvoer is vaak een lastige klus. Als uw toilet bijvoorbeeld niet goed op de afvoer aangesloten wordt, kan dit eveneens voor speling zorgen. U merkt de speling vaak pas op het moment dat de waterschade al ontstaan is, doordat dit aansluitpunt zich achter uw toilet bevindt. Een lekkage zal hierdoor niet direct opvallen.

Hulp bij het verhelpen van een lekkage

Heeft u onverhoopt toch te maken met een lekkage in huis? Schakel in dat geval een spoed loodgieter in. De spoed loodgieter staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar om de helpende hand te bieden. Zeker in de grote Nederlandse steden zijn veel loodgietersbedrijven te vinden die zo’n spoeddienst aanbieden. Des te sneller u de lekkage laat verhelpen, des te kleiner wordt de kans op een ernstige waterschade.

Previous «
Next »