Kies voor moderne verlichting door LED bouwlampen te gebruiken

  • Klusjes
  • maart 3, 2021
  • Comments Off
led bouwlamp

Als aannemer ben je altijd op zoek naar manieren om goedkoper te produceren, zonder dat de kwaliteit er onder moet lijden. De technische ontwikkelingen gaan heel snel tegenwoordig en ook in de bouwwereld kun je op steeds meer manieren door slimme investeringen op een modernere en zuinigere manier hetzelfde of een beter resultaat bereiken dan te voren. 

Denk bijvoorbeeld aan zoiets simpels aan bouwlampen. Om tot in de late uurtjes door te kunnen werken, zul je degelijke verlichting tot je beschikking moeten hebben. Maar ook tijdens de wintermaanden zul je geregeld gebruik moeten maken van aanvullende verlichting, aangezien de dagen toch een heel stuk korter zijn. En dankzij de laatste ontwikkelingen, kun je ook hier tegenwoordig behoorlijk wat geld uitsparen. 

LED-bouwlampen hebben een lange levensduur en zijn energiezuinig

Je kunt tegenwoordig namelijk ook een LED-bouwlamp kopen. Waar veel mensen LED verlichting vooral van kennen, is vanwege de LED-gloeilampen en LED-spots, die tegenwoordig vrijwel in iedere woning terug te vinden zijn. Maar daarnaast heb je bijvoorbeeld ook LED TL-buizen, die steeds meer worden toegepast in fabriekshallen en andere productieruimtes. En je hebt daarnaast dus ook LED bouwlampen, die vrijwel alleen maar voordelen hebben ten opzichte van de normale bouwlamp. 

De voordelen van het gebruik van LED verlichting zijn uiteenlopend. Een van de belangrijkste aspecten is dat LED lampen een stuk energiezuiniger zijn dan normale lampen. Je kunt al snel 50 tot 70 procent besparen op je energierekening, als je overstapt op LED verlichting. Daarnaast hebben LED lampen een bijzonder lange levensduur. Een LED lamp kan wel 50.000 uur meegaan en dat is vele malen meer dan een normale lamp. 

LED bouwlampen zijn leverbaar in verschillende lichtkleuren

Er zijn verschillende modellen LED bouwlampen te verkrijgen tegenwoordig. Zo zijn de bouwlampen leverbaar in verschillende lichtkleuren. Zo heb je lampen van 3000K – warm wit, 4000K – naturel wit en 6000K – daglicht wit. Deze laatste is de meest gekozen uitvoering, omdat deze het helderste licht geeft. Vrijwel alle bouwlampen worden geleverd met een voedingskabel van dertig cm, zodat je deze probleemloos kunt aansluiten op de netstroom. 

Daarnaast worden alle bouwlampen geleverd met een beugel, zodat ze op verschillende plekken gemakkelijk te bevestigen zijn. Er zijn bovendien ook speciale LED bouwlampen te verkrijgen die met een accu werken. Hierdoor kun je ook op plaatsen waar geen elektriciteit aanwezig is, probleemloos aan de slag. Na het volledig opladen van de accu, kun je vervolgens urenlang werken en genieten van een goede verlichting. 

LED bouwlamp met statief, accu of sensor

Je kunt er ook voor kiezen om een LED bouwlamp te kopen met bijpassend statief. Op deze manier zijn de lampen gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast kun je ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Professionele vakmensen zoals timmermannen en schilders maken hier dan ook veelvuldig gebruik van om hun werkzaamheden met voldoende licht te kunnen uitvoeren. Ook is het mogelijk om LED bouwlampen te bestellen die voorzien zijn van een sensor. Zodra het donker wordt of er beweging waargenomen wordt, gaat de lamp automatisch aan. Zo hoef je niet meer speciaal de schakelaar om te zetten. 

Previous «
Next »