• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Tuinhuisje beveiligen tegen diefstal? Lees onze tips!

Tuinhuisje beveiligen tegen diefstal? Lees onze tips!

  • Klusjes
  • december 21, 2017
  • Comments Off

Haast iedereen heeft wel een tuinhuisje in de tuin staan, waarin kostbare bezittingen zoals een grasmaaier, e-bike, hybride tweewieler of elektrisch gereedschap wordt gestald. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als deze kostbaarheden worden gestolen. Om de kans op inbraak in je tuinhuisje verkleinen, is het goed om je tuinhuisje tegen inbraak te beveiligen. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Tips voor beveiligen tuinhuisje

We hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet, die je kunt treffen om de kans op inbraak in je tuinhuis

Tip 1: Laat een slot van goede kwaliteit in de deur plaatsen en vul dit aan met minimaal één bijzetslot. Better safe than sorry!

Tip 2: Voorzie je tuin van goede tuinverlichting. Plaats zeker een paar goede sensorlampen in iedere hoek van de tuin en verlicht rondom het huisje extra met minstens één lamp die constant brandt.

Tip 3: Plaats witte folie aan de binnenkant van de ramen van je tuinhuisje. Zo kun je door de ramen niet zien wat er binnenin staat. Kies voor folie die niet doorschijnt, alleen dan beperk je het zicht naar binnen van buitenaf.  

Tip 4: Berg duur (elektrisch) gereedschap op in een grote ijzeren kist. Misschien is het zelfs mogelijk om deze te verankeren in de vloer van je tuinhuisje. Hang er in ieder geval een groot hangslot aan, dan is het minder makkelijk voor een onbevoegde om deze open te krijgen en de inhoud mee te nemen.

Tip 5: Zorg ervoor dat er rondom het tuinhuisje grind ligt. Hiermee maak je het voor onbevoegde minder makkelijk om het tuinhuis ongemerkt te bereiken, lopen op het grind zal namelijk altijd geluid maken.

Extra beveiliging

Vaak zijn tuinhuisjes van hout gemaakt. Heb je alle vijf de tips opgevolgd en wil je jouw tuinhuisje nog beter beveiligen? Dan kun je overwegen om je houten tuinhuis te vervangen voor een stenen tuinhuis. Wil je weten of je tuinhuis echt goed is beveiligd? Schakel dan een beveiligingsexpert in voor een keurmerk veilig wonen, die samen met u uw tuinhuis én woning kan inspecteren op veiligheid. Zo weet u zeker of alles inbraakproof is.

 

  

Previous «
Next »