Is plexiglas iets voor de echte klusjesman? 

  • Klusjes
  • mei 13, 2022
  • Comments Off

Als echte klusjesman doe je niet alleen graag alles zelf, maar wil je ook graag nieuwe dingen uitproberen. Van het zelf ontwerpen van bijvoorbeeld een schuurtje, tot het gebruiken van materialen waar je nog volledig onbekend mee bent. Bij onbekende materialen weet je ook niet altijd waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Mocht plexiglas voor jouw nog een onbekend materiaal zijn en ben je opzoek naar inspiratie? Dan is deze blog zeker iets voor jou! 

Wat is plexiglas eigenlijk? 

Voordat je met plexiglas aan de gang gaat is het handig om te weten wat voor materiaal het is. Aangezien in de naam het woord glas ook naar voren komt kan het nogal voor verwarring zorgen, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Plexiglas is namelijk een kunststof materiaal welke veel makkelijker te vormen is dan glas. Plexiglas is er dan ook in meerdere vormen te verkrijgen, van golfplaat tot hpl plaat is het allemaal beschikbaar. Daarnaast brengt plexiglas ook voordelen met zich mee. Zo is het onder andere hittebestendig, uv-bestendig en ook heel onderhoudsvrij. Dit maakt plexiglas een ideaal materiaal voor zowel in het huis als in de tuin. 

Plexiglas voor in de tuin

Aangezien plexiglas veel voordelen met zich meebrengt, kun je het gemakkelijk gebruiken in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld bij een tuinhuisje er een lichtkoepel in plaatsen, welke van plexiglas gemaakt is. Deze lichtkoepel helpt bij het creëren van meer natuurlijk licht in het tuinhuisje. Op deze manier kun je ook op de stroomkosten besparen, aangezien je overdag niet meer het licht aan hoeft te zetten in het tuinhuisje. 

Naast het tuinhuisje kun je plexiglas ook gebruiken voor de overkapping. Normaal gesproken worden deze overkappingen gemaakt met een houten dak, maar hierdoor creëer je een schaduw in de tuin. Het ideale van plexiglas is dat het licht doorlaat maar geen warmte en uv-straling. Als je het houten dak vervangt voor een golfplaten dak, kun je nog steeds in het licht zitten zonder dat je snel verbrand. 

Plexiglas voor in huis

Naast dat je een dakraam kunt plaatsen in het tuinhuisje, kun je uiteraard ook een dakraam plaatsen in het huis zelf. Wanneer je een plat dak hebt op het huis, kun je hetzelfde dakraam gebruiken als bij het tuinhuisje namelijk de lichtkoepel. Maar wanneer je een schuin dak hebt kun je ook voor een klap dakraam kiezen. Deze past perfect in een schuin dak en het voordeel is dat deze ook open kan. Bij een plat dak is dat niet praktisch maar bij een schuin dak wel, hierbij is het fijn wanneer je het dakraam open kan zetten op het huis te luchten.

Previous «
Next »