Handige tips voor als je een kamer gaat verven

  • Klusjes
  • maart 27, 2022
  • Comments Off
kamer schilderen

Veel mensen hebben een hekel aan Schilderen, maar dat is nergens voor nodig! Schilderen kan leuk zijn als je weet hoe je het goed moet doen. En dus gingen wij langs enkele schilders in de buurt om de beste tips te krijgen. We delen hun tips hieronder, zodat jouw schilderproject perfect kan verlopen!

Leef je met saaie witte muren, maar heb je een hekel aan schilderen? Schilderen is vaak een taak waar men tegenop ziet. Het is echter een van de meest goedkope manieren om bijvoorbeeld je woonkamer een andere uitstraling te geven. Verf kan een statement maken met gedurfde kleuren, of het kan een zachte achtergrond zijn voor een meer rustig interieur. Er zijn echter een paar dingen die je moet weten voordat je een ruimte gaat verven.

Het is een bekend feit dat schilderen veel gemakkelijker is als er niets in de weg staat. Dit betekent de kamer leegmaken, of in ieder geval zoveel mogelijk eruit halen. Als je je woonkamer schildert, verplaats dan grote meubelstukken naar het midden en bedek ze met oude lakens.

Het lijkt een onnodige stap om de muren eerst schoon te maken, maar het is juist een heel belangrijke stap. Of je het nu kunt zien of niet, er is een aanslag op de muren van vuil, stof en oliën. Als je dit vuil vóór het schilderen verwijdert, kan de verf aan de muren hechten, doe je dit niet dan loop je het risico dat de verf snel loslaat. Je moet ook eventuele gaten of scheuren opvullen, evenals ramen, lichtschakelaars, stopcontacten, etc afplakken. Gebruik doeken, kranten of een rol papier om de vloer te bedekken.

Test de verf kleur

Het is heel moeilijk om te bepalen hoe een bepaalde kleur eruit zal zien op je muren en met je verlichting. Als je een kleur in gedachten hebt, is het een goed idee om een ​​staal te kopen. Laat de verf drogen en check de kleur zowel overdag als ’s nachts. Dit geeft je een goed idee van hoe de kleur eruit zal zien op je muren. Als je niet zeker bent van de kleur, koop dan een paar monsters om te vergelijken. Je zult misschien verbaasd zijn over welke kleuren je echt leuk vindt, en nog meer verbaasd over wat je dacht dat je favoriete kleur zou zijn.

Kleur kan voor sommigen overweldigend zijn. Laat je daar echter niet door leiden door te kiezen voor wit, gebroken wit of beige. Door een paar verschillende kleuren te proberen, kun je een specifiek gevoel in de kamer creëren. Donkere kleuren geven bijvoorbeeld textuur en diepte aan de ruimte. Dit geldt met name als de kamer erg groot is met hoge plafonds. Aan de andere kant, als je een kleine kamer hebt kunnen helderdere, lichtere kleuren de ruimte echt open gooien en deze veel groter laten lijken. Kleur kan leuk zijn, dus wees niet bang om wat aan je huis toe te voegen. Zelfs als je maar één accentmuur in een gedurfde tint schildert.

Let op de afwerking die je kiest

Verrassend genoeg is niet alleen de kleur van belang, maar ook de afwerking van de verf. Hoogglans verfafwerkingen zijn zeer duurzaam en gemakkelijker schoon te maken, maar het nadeel is dat ze vaak onvolkomenheden in de muren benadrukken. Aan de andere kant zal een vlakke verf afwerking deze onvolkomenheden verbergen. Vlakke verf is echter gevoeliger voor beschadiging.

Verf kan worden gewijzigd

Nadat je een vierkant op de muur hebt geschilderd en het in ander licht hebt bekeken, kies je de definitieve kleur. Je kunt echter ontdekken dat wat er in een klein gedeelte geweldig uitzag, te overweldigend is als de muren klaar zijn. Gelukkig is verf een relatief goedkope optie voor het veranderen van een kamer en het kan gemakkelijk worden veranderd. Als je merkt dat je een kleur niet mooi vindt, kun je er gemakkelijk overheen schilderen… en wees daar ook niet bang voor!

Previous «
Next »