Wat moet je in je gereedschapskist hebben om de meeste klussen te kunnen uitvoeren?

  • Klusjes
  • september 14, 2020
  • Comments Off
Wat moet je in je gereedschapskist hebben

Een gereedschapskist is iets dat eigenlijk elke huiseigenaar in bezit zou moeten hebben. Woon je in een huurwoning, dan is het makkelijk: is er iets kapot dan bel je de huisbaas en die mag het regelen. Bij het hebben van een eigen huis komen echter klusjes kijken. Je moet onderhoud plegen en soms wil je een kleine verbouwing doen, en dan hebben we het nog niet over de klusjes die totaal ongepland op je pad komen bij het hebben van een eigen huis.

Het juiste gereedschap in huis

Veel projecten in en om het huis kun je makkelijk zelf uitvoeren, maar dan moet je natuurlijk wel het juiste gereedschap in huis hebben. Een hamer, schroevendraaier en een meetlint zijn vrij standaard, maar er zijn nog veel meer tools die erg nuttig kunnen zijn wanneer je reparaties of een kleine verbouwing ga uitvoeren.

Bepaal waar je echt niet zonder kunt

Hoe weet je nou eigenlijk wat je echt nodig hebt? Hoe vaak gebruik je iets? Het ene gereedschap heeft meer doelen dan het andere en is het geld dus meer waard. Bij zulke essentieel gereedschap kan het ook de moeite zijn om een wat duurdere te nemen, van een betere kwaliteit, omdat je die veel gebruikt. Daarnaast is het goed om in gedachten te houden, dat alles uitbesteden nog duurder kan zijn. Hier enkele voorbeelden van gereedschap dat onmisbaar is voor elke doe-het-zelver.

Boormachine

Een boormachine is één van de beste investeringen voor de echte doe-het-zelver. Je kunt er gaten mee boren en sneller schroeven en bouten aandraaien dan met de hand. 

Een accuboormachine is hier het handigst voor. 

Cirkelzaag

Ook een goede cirkelzaag is onmisbaar voor het zagen van verschillende soorten hout. Vermijd bij het kopen van een cirkelzaag de goedkoopste zagen, want die hebben vaak wat minder kracht.

Waterpas

Een waterpas wordt gebruikt om te bepalen of iets loodrecht is. Als je van plan bent om veel te klussen, is een waterpas echt onmisbaar. Er zijn allerlei verschillende varianten te vinden.

Stanleymes

Een stanleymes is het goedkoopste stuk gereedschap dat je kunt bezitten en altijd handig om in huis te hebben. Je snijd door bijna alles heen met dit mesje en als hij bot is geworden, breek je er gewoon een stukje af. Let erop dat je het mes altijd intrekt, voor je hem ergens neerlegt, zodat deze niet gaat roesten..

Leidingzoeker

Een leidingzoeker heb je echt nodig, wanneer je van plan bent te gaan boren in een ruimte met waterleidingen, zoals de badkamer. Met deze handige tool speur je de muur af naar leidingen, zodat je weet waar je niet moet boren.

Dopsleutelset

Een dopsleutelset maakt het snel vastdraaien van bouten en moeren een fluitje van een cent. Voor kleine klussen in en om het huis, is een dopsleutel van 20 tot 25 centimeter voldoende.

Combinatietang

De combinatietang is het meest veelzijdige stuk gereedschap dat je in je bezit kunt hebben en hoort in elk gereedschapskist thuis. Je kunt er draad mee knippen en je hebt er een betere grip mee op ronde dingen.

Veiligheidsbril

Denk er niet aan om zonder veiligheidsbril een gevaarlijk apparaat, zoals bijvoorbeeld een cirkelzaag te bedienen. Ook als je zelf een bril draagt! Daar zijn eventuele speciale veiligheidsbrillen voor te koop.

Heb je een gereedschapskist met bovenstaand gereedschap daarin dan kun je de meeste kleinere klussen in en rondom het huis makkelijk zelf doen, voor eventuele tips kun je dan altijd online zoeken.

Previous «
Next »