• Homepage
  • >
  • Slaapkamer
  • >
  • Van een grote kamer twee kleine kamers maken? Hier een aantal mogelijkheden

Van een grote kamer twee kleine kamers maken? Hier een aantal mogelijkheden

  • Klusjes
  • september 23, 2019
  • Comments Off
van 1 slaapkamer 2 maken

Wil je thuis een extra slaapkamer maken? Dat kan op een slimme en voordelige manier door van 1 slaapkamer 2 maken te gaan. Een kamer in tweeën delen kan op uiteenlopende manieren gerealiseerd worden, bijvoorbeeld door enkele scheidingswanden in kamer aan te brengen. Maar er zijn nog meer opties voor wie een extra slaapkamer maken wil. Welke zijn dit? En welke voordelen en nadelen hebben de diverse methoden om van van 1 slaapkamer 2 maken te gaan? In dit blog lees je de beste manieren om een kamer in tweeën delen te gaan, zodat je een extra slaapruimte creëert.

Maak gebruik van zelfgemaakte houten scheidingswanden

Het gebruik van scheidingswanden in kamer is de populairste manier om een slaapkamer in tweeën te delen. Dit kun je elf doen door houten scheidingswanden te maken. Voordelig is dat dit een goedkope manier is en snel te realiseren valt. Verder kun je de wand altijd weer snel verwijderen als je de kamer weer tot één geheel maken wilt. Een nadeel van houten tussenwanden gebruiken om een extra slaapkamer maken te gaan, is dat dit niet het sterkste materiaal is en houten wanden geluid slecht absorberen. Wil je dus hout gebruiken, kies dan ook voor het aanbrengen van akoestisch isolatiemateriaal in de wanden.

Een nieuwe muur plaatsen

Wil je de deling van de slaapkamer rigoureus aanpakken, dan kun je een tussenwand van steen metselen. In combinatie met isolatiemateriaal tegen geluid creëer je dan een sterke tussenwand die tegen een stootje kan. En die zorgt voor veel privacy in beide slaapkamer. Nadelig is dat je de muur goed moet metselen, anders bestaat er kans op instorting. Verder is een tussenmuur metselen om een kamer in tweeën delen te gaan, duurder dan een houten tussenwand te maken. Je moet stenen kopen en zorgen voor een goede verankering van de muur aan bestaande muren en wonden (en het plafond). Ten slotte is metselen feitelijk een vrij definitieve keuze, want een gemetselde muur haal je niet snel weer weg.

Kunststof scheidingswanden zij ook een optie

Een laatste goede manier om van van 1 slaapkamer 2 maken te gaan, is kunststof scheidingswanden in kamer te gebruiken. Kunststof heeft een goede thermische en akoestische isolatiewaarde. Verder kun je dit type wanden in allerlei kleuren, vormen en profielen kiezen en op maat laten maken. Je hebt dus veel keuze als consument als het op kunststof scheidingswanden aankomt. Een nadeel van kunststof op maat is wel dat dit prijziger is dan zelf een houten tussenwand maken. Maar je krijgt er dus veel voor terug!

Previous «
Next »