Tips en trics, het omploegen van je tuin.

  • rogier
  • april 30, 2019
  • Comments Off
opnieuw aanleggen van je tuin

Ga jij binnenkort je tuin omploegen? Bij het opnieuw aanleggen van je tuin kan dit namelijk erg van pas komen. Dit kan echter in sommige gevallen moeilijk er zijn dan je van te voren zou denken. Zo kun je er voor kiezen om het met een schep helemaal zelf te doen, maar wanneer je een grotere tuin hebt is het aangeraden om een graafmachine te gebruiken. Dit zal namelijk veel tijd en moeite besparen.

Het omploegen van je tuin in meerdere fases

omploegen van je tuin

Het omploegen van je tuin kan in meerdere fases gebeuren. Als eerst ga je namelijk je tuin omploegen. Wanneer de gehele oppervlakte is omgegooid ben je er nog lang niet. Het is namelijk zo dat de tuin ook moet worden geëgaliseerd. Naar de verschillende wensen en behoefte van de tuin zal er verder gewerkt kunnen worden. Ben je bijvoorbeeld van plan om gras te laten groeien? In dit geval kun je alvorens het egaliseren gebruik maken van mest. Door je tuin alvorens de beplanting in te mesten, kun je een voordeel behalen! Denk daarom bij het omploegen van je tuin goed na over wat je er precies mee wilt gaan bewerkstelligen. Zo weet je zeker dat wanneer je bijvoorbeeld een terras aan wilt leggen, je geen overbodige werkzaamheden gaat verrichten!

Het opnieuw aanleggen van je tuin

Wanneer je er voor kiest om je tuin volledig te veranderen, is omploegen een erg goede optie. Het omploegen van je tuin is namelijk een tijdrovende klus. Wanneer je deze taak alvorens de grote verandering van je tuin aanneemt, zul je hier langere tijd profijt van hebben. Niet alleen zullen je planten beter groeien of je gras langer groen blijven, ook zul je minder werk hebben in de opvolgende jaren. Wanneer je kiest voor een andere manier van het inrichten van je tuin, dien je er goed op te letten dat de ondergrond stevig blijft. Zorg er bijvoorbeeld voor dat tijdens het egaliseren van de tuin ook gelet wordt op de verschillende gewichten die de tuin te verduren zal krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld een terras aan gaat leggen met zware tegels, kan dit voor een verschuiving van het zand gaan zorgen. Let er daarom goed op dat de ondergrond de tegels gemakkelijk aankan!

Previous «
Next »