Verbouwplannen? Zeker een container huren

  • Klusjes
  • september 15, 2020
  • Comments Off
verbouwing huis

Na een tijdje ergens gewoond te hebben, gaat het bij de meeste mensen toch weer kriebelen. En zeker als je een nieuw huis hebt gekocht, zijn er altijd dingen die je aan het huis wilt veranderen en voor je het weet, ben je aan een serieuze verbouwing begonnen. Als je zelf of met klusjesmannen gaat verbouwen, is het handig om een goed actieplan op te stellen. Maak een lijst met een goede volgorde van activiteiten. Een geschikte container huren hoort daar uiteraard bij.

container huren

Slim een container huren

Een verbouwing zorgt vaak voor meer afval dan je aanvankelijk verwacht. Om de vaart erin te houden is een container huren dan ook een verstandige beslissing. Veel mensen dat een paar ritje naar de stortplaats al voldoende is, om je bouwafval af te voeren. Helaas valt dat in praktijk behoorlijk tegen. Niets is zo tijdrovend om constant alle puin te moeten wegbrengen. Hierdoor staat heel veel puin in de weg, waardoor je minder efficiënt en schoon werkt. Met een container huren, zorg je dat jouw werkplaats schoon en overzichtelijk blijft. De verhuurder van de container zorgt voor de afvoer van het puin en heb jij er in principe geen omkijken naar.

Verschillende soorten containers

Niet alleen voor bouwafval maar ook voor andere doeleinden is een container huren wel zo handig. Het is bijvoorbeeld ideaal als je kleding, banken, huisraad of andere voorwerpen hebt die je wilt opruimen. Een van de meest gekozen modellen is een restafvalcontainer. De naam zegt het al, deze container kun je gebruiken voor al het restafval, met deze container hoef je dus niet te sorteren. Zo kun je sloopafval, puin of hout in de restafvalcontainer gooien, maar je kunt hem ook gebruiken voor meubelen, laminaat of huisraad. Deze container huren is dus heel gemakkelijk als je een grote opruiming houdt. Je kunt namelijk ook oud speelgoed, keukengerei of ander voorwerpen in de container gooien. Zo gaat het opruimen wel heel snel. Je kan daarnaast ook een ander type container huren. Zo is er een groen container; deze is handig als je een nieuwe tuin aanlegt of juist een tuin wilt opruimen. Onkruid, struiken, stukken hout of boomstronken kun je hierin kwijt. Ook heb je containers voor kleding of een specifieke container huren voor elektrisch apparatuur.

De grootte van een container

Een container huren kan in verschillende maten. Zo is de kleinste container die je kunt huren 4m³. Dit aantal kubieke meter staat gelijk aan meer dan 40 kruiwagens. Om te berekenen hoeveel je nodig hebt is het handig als je de volgende regel in je achterhoofd houdt: 1m³ staat ongeveer gelijk aan 13 volle kruiwagens. Je kunt de container tot maximaal tot 20 cm boven de rand vullen, zo kun je berekenen wat je nodig hebt. Heb je een te kleine container of nog meer rotzooi? Dan kun je nog een container huren of een grotere maat kiezen. 

Previous «
Next »