Waar moet je op letten bij het kopen van werkschoenen? Vijf tips!

  • Klusjes
  • april 22, 2020
  • Comments Off
Waar moet je op letten bij het kopen van werkschoenen

Betrouwbare en sterke werkschoenen zijn in diverse bedrijfstakken onmisbaar op de werkvloer. Zonder veilige werkschoenen mag er in bepaalde bedrijven en fabrieken volgens de Arbo wetgeving niet eens gewerkt worden. Maar hoe kies je als werkgever, of als zzp’er, de juiste werkschoenen, zoals goede en stijlvolle Grisport werkschoenen, uit? Op welke punten moet je bij de aankoop van geschikte werkschoenen precies letten? De vijf tips hieronder helpen je een verstandige keuze te maken uit het enorme aanbod werkschoenen dat er vandaag de dag is.

1. Voetbescherming

De belangrijkste functie van werkschoenen is het goed beschermen van de voeten. Dit is dan ook een van de belangrijkste punten om op te letten als je passend werkschoenen voor jezelf of voor jouw medewerkers zoekt. Let hierbij vooral op de hoogte van de schoen. Belangrijk is, zeker in de bouw bij sloopwerkzaamheden, dat ook de enkels en achillespees goed beschermd worden. Niet elke werkschoenen is echter qua bekleding hoog genoeg.

2. Flexibel en buigzaam

Een belangrijk kenmerk van goede werkschoenen is een flexibele, prettige pasvorm en schoenmateriaal dat voldoende buigzaam is. Wordt er tijdens het werk veel heen en weer gelopen, dan is soepel schoenleer cruciaal. Anders loop je het risico op personeel dat snel last van de voeten krijgt door knellende of klemmende schoenen

3. Geschikt voor buiten

Er zijn schoenen die geschikt zijn om in de winter te dragen, maar ook werkschoenen die juist in de zomer prettiger zitten. Al er buiten wordt gewerkt in de winter, zijn schoenen met een binnenvoering van wol of acryl een verstandige aankoop. Zo voorkomen je dat jouw voeten of die van je collega’s onnodig koud en kleumerig worden. Gebruikt jouw personeel bij buitenwerk laarzen? Ga dan voor een laars met een lekkere warme wollen binnenzijde. Of in elk geval voor laarzen die ruimte bieden om er dikke wollen sokken onder te dragen tijdens de herfst en winter.

4. De werkomgeving

De omgeving waarin de werkzaamheden plaatsvinden, is zeker ook een belangrijke factor bij de schoenenkeuze. Wordt er met chemicaliën en/of zuren gewerkt, kies dan voor een schoen van kunststof die hiertegen bescherming biedt en niet voor leren materiaal!

5. De prijs

Ten slotte is de prijs iets om te overwegen, Je kunt gaan voor de duurste variant, maar als je een paar honderd schoenparen nodig hebt, kan de totaalprijs flink oplopen. Een goedkoper model werkschoenen kan dan een optie zijn. Maar realiseer je wel dat goedkoop ook kan uitlopen op duurkoop. Let dus in eerste instantie op de kwaliteit, pasvorm en geschiktheid van de betreffende werkschoenen.

Previous «
Next »