Handige tips om plinten te bevestigen

  • rogier
  • april 24, 2020
  • Comments Off
tips om plinten bevestigen

Misschien vraag jij je af: “Hoe kan ik het beste plinten bevestigen?”. Als je dit nog nooit eerder gedaan hebt, dan is dat normaal. Alle begin is moeilijk, maar je hoeft je niet druk te maken, want plinten bevestigen is niet moeilijk. Zeker niet met onderstaande tips om plinten bevestigen!

Kies de juiste plint

Voordat je de plint bevestigt, moet je natuurlijk eerst de juiste plint kopen. Er zijn heel wat verschillende soorten plinten, de keuze is voornamelijk afhankelijk van je smaak. En natuurlijk van de kleur waarin je je muur hebt geverfd. Maar je moet wel rekening houden met de maten. Meet de ruimte tussen de muur en de vloer. Kies je voor een houten plint? Kies dan een plint die minder dik is dan de ruimte die er nog over is. Hout zet uit, waardoor de plint dikker wordt met tijd.

Plinten voorbereiden

Voor je de plint bevestigt, moet je de plint ook voorbereiden. Sommige plinten kan je al gelakt kopen, maar als dat niet zo is, dan is het aangeraden om een plint zelf te lakken. De plint blijft dan langer mooi. Voordat je lakt, moet je de plint zachtjes schuren.

Tips om plinten bevestigen: plinten lijmen of klikken

Plinten kan je vastlijmen, vastschroeven of vastklikken. Wat is er makkelijker: plinten lijmen of klikken? Beide technieken zijn niet zo heel moeilijk, als je je afvraagt: ” Hoe kan ik het beste plinten bevestigen?”. Dan zal je hieronder het antwoord krijgen die je zoekt!

Plakplinten lijmen

Wil je plakplinten lijmen? Zorg er dan voor dat je de muur goed schoonmaakt, anders kan vuil ervoor zorgen dat de plinten loslaten. Meet de lengte van het eerste stuk muur. Duid de afmetingen aan op de plint en zaag hem af met de verstekzaag, in een hoek van 45 graden. Plak de plint op de muur en duw hem goed aan. Meet dan de lengte van de volgende plint af, en ga zo verder. De hoeken zijn iets moeilijker, maar je kan het jezelf makkelijk maken door te kiezen voor hoekstukken.

Klikplinten bevestigen

Plinten met een kliksysteem zijn makkelijk om te bevestigen. Je bevestigt ze door ze tegen de muur te houden en het boorgat dat in de clip zit af te tekenen. Daarna boor je het gat dat je hebt afgetekend en bevestig je er een plug in. Schroef daarna de clip vast. Nu kan je de plint ertegen duwen. Hoor je een klikgeluid? Dan is de plint goed bevestigd!

Previous «
Next »