• Homepage
  • >
  • Badkamer
  • >
  • Een vrijstaand bad in de slaapkamer? Hier moet je rekening mee houden

Een vrijstaand bad in de slaapkamer? Hier moet je rekening mee houden

  • Klusjes
  • april 22, 2020
  • Comments Off

Droom je al jaren van een grote slaapkamer met een prachtig ligbad? Komt die luxe droom binnenkort dichterbij, dan moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Het vraagt namelijk wel een aantal aanpassingen. Welke dat zijn lees je hier. 

Afzuigsysteem

Een bad betekent vocht en voordat je hele slaapkamer bedekt wordt met schimmel is het verstandig om een afzuigsysteem te kiezen wat bij jouw slaapkamer past. Want blijf je met teveel vocht in de slaapkamer zitten dan raakt de vloer beschadigd, bladdert de verf van het behang of beschimmelt je heuptas of rugtas in je kledingkast. Een afzuigsysteem is lawaaierig en past misschien niet bij jouw droom, maar kies er toch eentje, want het is een must om vochtproblemen te voorkomen. 

Kies de juiste vloer

Over de vloer gesproken, niet alle ondergronden zijn ideaal voor een ligbad. Ook al heb je een afzuigsysteem, de vloer moet bestand zijn tegen vocht. Een houten vloer is prachtig om te zien, maar totaal niet geschikt, omdat deze gaat schimmelen. Het beste is om te kiezen voor mooie tegels of een beton- of gietvloer. Bovendien is een bad met water enorm zwaar dus is het verstandig om een stevige vloer te kiezen. Als je zelf een huis gaat bouwen is het handig om te berekenen hoeveel geld je kwijt bent aan de vloerconstructie. Op die manier kan je kijken of het financieel haalbaar is. 

De afvoer

Bij sommige baden is het zo dat de afvoer- en toevoer leiding in het bad zelf zit. Dit geldt echter niet voor een bad op pootjes. Je moet dan onder het bad ruimte creëren voor een sifon en de afvoer- en toevoerleiding voor koud en warm water. Moet dit allemaal in de vloer worden aangebracht dan is het een idee om het bad te verhogen. Je maakt een soort van muurtje in de slaapkamer waar alles in komt te zitten. 

Extra energie

Tijdens het badderen komen er dampen vrij. Het is niet handig dat het slaapgedeelte klam wordt door het vocht uit het bad. Zoals eerder al gezegd is het niet de bedoeling dat alles gaat schimmelen. Voordat je het weet is je kleding en heuptasje beschadigd. Het is raadzaam om de ruimte waar in je slaapt warm te houden en dat betekent dus extra energie. 

Denk over alles wat je nu gelezen hebt goed na en zorg dat je de goede voorzieningen aanbrengt wanneer je kiest voor een bad op je slaapkamer. Alleen dan is het genieten. 

Previous «
Next »