Voordelen van een kamersteiger tijdens klussen in huis

  • Klusjes
  • juni 7, 2020
  • Comments Off
voordelen van een kamersteiger

Heb je binnenshuis een klus uit te voeren, zoals het schilderen van plafond of een soortgelijke klus op hoogte, dan wil je dat natuurlijk zo veilig mogelijk doen. Klussers en doe-het-zelvers nemen het met de veiligheid vaak niet zo nauw, met tal van huiselijke ongelukken tot gevolg. Bij die groep wil jij natuurlijk niet horen. De genoemde huiselijke ongelukken zijn een van de redenen dat mensen die in huis klussen steeds mee gebruikmaken van kamersteigers. Dit zijn speciale steigers die in huis gebruik kunnen worden voor het uitvoeren van klussen. Deze kamersteigers hebben een behoorlijke reeks voordelen. Wat zijn de pluspunten van het gebruiken van kamersteigers als je in huis een klusproject uit te voeren hebt?

Zorgen voor optimale veiligheid

We noemden het net al, maar het garanderen van veiligheid is een van de belangrijkste redenen voor klussers in huis om te kiezen voor het inzetten van een kamersteiger. Kamersteigers hebben en stabiel platform, waar je veel steviger op kunt staan dan op een ladder. Met name tijdens schildersklussen is het prettig als je stabiel op hoogte kunt werken. Een kamersteiger maakt dat mogelijk en voorkomt dat je van (grote) hoogte naar beneden valt en jezelf bezeert, of, erger nog: jezelf blesseert of gevaarlijk verwondt. Je zult de eerste niet zijn die in het ziekenhuis belandt door onvoorzichtig klussen op hoogte.

Een platform waar je de nodige spullen op kwijt kunt

Een groot voordeel van een kamersteiger is dat deze een of twee platforms heeft waar je spulletjes op kunt zetten. Dit is met name handig als je het plafond of hoge wanden wilt verven. Je kunt dan de verfpot, kwasten, een doek en alle andere materialen gemakkelijk kwijt. Bij gebruik van een ladder is dat een ander verhaal. Dan moet je voortdurend op en neer lopen om spullen op te halen. Met en kamersteiger hoeft dat niet en bespaar je tijdens het klussen veel tijd. En aangezien tijd geld is, is dat natuurlijk gemakkelijk verdiend!

Het huren of kopen van een kamersteiger is niet duur

Wil je een kamersteiger huren of er eentje kopen, dan is dat voordeliger dan veel mensen denken. Er is namelijk veel aanbod en concurrentie van aanbieders van kamersteigers. Dat betekent dat er genoeg keuze is en je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt gaan. Vergelijk de diverse aanbieders onderling voordat je met een van de partijen in zee gaat en kies de voor jou beste deals!

Previous «
Next »