• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Veilig klussen op het dak met valbeveiliging

Veilig klussen op het dak met valbeveiliging

  • Klusjes
  • mei 8, 2020
  • Comments Off
dakrandbeveiliging

Als je gaat klussen, zorg je niet alleen dat je alle spullen in huis hebt, die je nodig hebt voor het uitvoeren van de geplande klus. Nee, je zorgt er ook voor dat je veilig kunt werken. Soms hoef je daar niet heel veel voor te doen of te laten. Je trekt bijvoorbeeld veiligheidsschoenen aan of zet een helm op. Het wordt echter een ander verhaal als je op het dak gaat werken, omdat je daar een klus uit te voeren hebt.

Veiligheid voor alles

Je wil immers absoluut voorkomen dat jij, of iemand anders, van het dak valt. We hoeven je niet uit te leggen wat daar de gevolgen van kunnen zijn. Beter wat extra geld uitgeven en wat meer tijd kwijt zijn aan beveiliging, dan een groot risico nemen dat er iemand ernstig gewond raakt, of erger.

Hoe werk je veilig op een dak?

Er zijn verschillende soorten valbeveiliging. Op een plat dak is dakrandbeveiliging aan te bevelen. Je kan kiezen voor een tijdelijk hekwerk, dat je plaatst als er iemand op het dak moet zijn. Vinden er echter regelmatig werkzaamheden op het dak plaats of is er een andere reden waarom vaker beveiliging nodig is, dan heeft een permanent hekwerk absoluut de voorkeur. Een permanent hekwerk staat stevig en biedt ten allen tijde de veiligheid die nodig is als iemand het dak betreedt.

Soorten dakrandbeveiliging

Behalve tijdelijke en permanente beveiliging voor op het dak zijn er meer soorten beveiliging die veilig werken garanderen. Zo is vaste beveiliging van jouw dak mogelijk: het hekwerk dat als beveiliging dient, staat dan altijd rechtop. Er is echter ook dakrandbeveiliging die neergeklapt kan worden. Het voordeel hiervan is dat vanaf de grond niet zichtbaar is dat er beveiliging is aangebracht, mocht je bijvoorbeeld vinden dat dit hekwerk ontsiert of jou het uitzicht ontneemt. Is er een afspraak voor onderhoud of andere werkzaamheden op het dak, dan is die neerklapbare beveiliging snel weer opgezet.

Valbeveiliging = specialisme

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, of krijg je sowieso liever advies voor de juiste beveiliging voor werken op jouw dak? Schakel dan een specialist in, die ter plaatse en in overleg met jou bepaalt wat de verstandigste keus is.

Previous «
Next »