• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Welke verf kun je het beste voor binnen gebruiken?

Welke verf kun je het beste voor binnen gebruiken?

  • Klusjes
  • mei 6, 2020
  • Comments Off
beste verf voor binnen

Als je huis toe is aan een schilderbeurt, dan kan je kiezen uit een paar verschillende soorten verf. Elk levert een ander resultaat op, en komt op sommige plekken in je huis beter tot zijn recht dan andere soorten. Een schilder weet door zijn ervaring welke verf waarvoor geschikt is, en wat de beste merken voor een langdurig mooi resultaat zijn. Wil jij dat ook weten? Maak hier kennis met de meest gebruikte soorten binnenverf.

Latex en muurverf

Latex en muurverf zijn de twee verfsoorten die het vaakst gebruikt worden voor muren binnenshuis. Het best aangeschreven merk is waarschijnlijk Sikkens. De verven van deze producent zorgen voor een muurverf die jarenlang mooi blijft en bestand is tegen krassen en vlekken. Een ander voordeel is dat de verf van Sikkens een waterafstotende laag vormt. Je muren zijn dus bestand tegen vochtintrekking, en bovendien kan de muren eenvoudig afnemen met een vochtige doek. Andere merken die vaak gebruikt worden zijn Sigma en Wijzonol. Ook deze merken leveren muurverf die in alle mogelijke tinten verkrijgbaar is en voor een superieur resultaat zorgt.

Zijdeglanslak

Voor kozijnen en deuren kiezen de meeste mensen voor zijdeglanslak. Dit is een licht glanzende, subtiele verf die makkelijk toe te passen is en zorgt voor een stevige, harde laag. Daardoor worden je deuren en kozijnen bestand tegen krassen, vocht en vet.

Hoogglanslak

De verven voor muren zijn meestal op waterbasis, waardoor ze makkelijk drogen en weinig geur afgeven. Wil je echter sterk glanzende en opvallende deuren, muren of kozijnen? Dan is hoogglanslak een betere keuze voor jou. Dit is verf op terpentijnbasis, die wat langer nodig heeft om te drogen. Daarna is deze verf erg sterk en levert een geweldige laag op, die glanst in de zon en in het licht.

Halfglanzende verf en matte verf

Als je zit te twijfelen tussen hoogglanslak en zijdelak, of als je zelfs helemaal geen glanzende elementen in je interieur wilt, dan zijn er nog andere opties. Halfglanzende verf (semi-gloss) heeft dezelfde voordelen als deze verfsoorten en zit qua glans ergens in het midden. En matte verf levert een resultaat op dat juist niet glanst, waardoor je een rustige, harmonische omgeving creëert in huis. Tegelijkertijd biedt deze verf wél de bescherming waardoor de oppervlakten in je woning jarenlang mooi blijven.

Grondverf

Om het allerbeste kleurresultaat en een perfecte hechting te krijgen, kan het een goed idee zijn om eerst grondverf of een primer op het te schilderen oppervlakte aan te brengen. Dit is een laag die moeilijk materiaal (ijzer, zink, kaal beton, sommige soorten kunststof) makkelijker te beschilderen maakt. Ook oneffenheden (putjes, schilfers) en kleine beschadigingen kunnen worden afgedekt met grondverf. Daardoor kan de bovenste verflaag in een perfect egale en uitstekend hechtende laag worden aangebracht.

Previous «
Next »