Bosch GCM 800 SJ

  • Klusjes
  • december 19, 2017
  • Comments Off

Een afkortzaag met trekfunctie is ontzettend handig, wanneer je diverse zaaklussen moet verrichten. In dit geval is de Bosch GCM 800 SJ zo’n afkortzaag. Met behulp van deze afkortzaagmachine is het mogelijk om zonder enige moeite balken, laminaat of plinten doormidden te zagen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het om een professionele zaagmachine gaat. Deze machine valt namelijk onder de categorie ‘Bosch blauw serie’. Dit betekent dat deze machine over de nodige eigenschappen beschikt om zelfs de meest lastige zaagklussen goed te verrichten. In deze blog geven we meer informatie over de GCM 800 SJ als zowel de recensies van gebruikers.

Waarvoor wordt de Bosch GCM 800 SJ gebruikt?

In tegenstelling tot andere zaagmachines beschikt de GCM 800 SJ over meerdere functionaliteiten. Zo beschikt deze afkortzaag over een vermogen van wel 1400 Watt. Daarnaast heeft het zaagblad een diameter van 216 mm, wat in combinatie met het hoge vermogen voldoende is om diverse materialen te kunnen zagen. De maximale dikte, van het materiaal dat je wilt zagen, is ongeveer 70 mm. Tevens is het mogelijk om het zaagblad te kantelen, waardoor je in een hoek van 45 en 90 graden zaagsneden kunt maken. Bij een hoek van 45 graden is het zaagbereik 270 mm en bij 90 graden 190 mm. Kortom je kunt de Bosch GCM 800 SJ voor meerdere doeleinden gebruiken, maar met name voor de wat professionelere zaagklussen.

Welke functionaliteiten heeft deze machine?

Deze afkortzaagmachine beschikt over een stofafzuigsysteem en een trekfunctie. Hierdoor wordt het stof tijdens het zagen al afgezogen, waardoor je veiliger kunt werken. De trekfunctie zorgt ervoor dat je materialen als het ware doormidden snijdt met het zaagblad. Zoals de naam al aangeeft trek je het zaagblad in dit geval naar voren. Jammer genoeg beschikt deze zaagmachine niet over een tafelverbreding en een lasergeleider.

Voor- en nadelen

De machine is niet heel zwaar van gewicht en beschikt toch over een krachtige elektromotor. Hierdoor is het mogelijk om een hoog toerental te bereiken. Ook heeft deze machine een stofafzuiging en is de machine als geheel erg robuust.

Zoals eerder aangegeven beschikt de Bosch GCM 800 SJ niet over een tafelverbreding en laser. Hierdoor is het lastig om de wat langere materialen tijdens het zagen goed te begeleiden. Ook is het maken van een nauwkeurige zaagsnede, zonder laser, niet goed mogelijk. Met name in een donkere omgeving is dit een probleem. Daarnaast wordt er maar één zaagblad meegeleverd en is het zaagblad maar naar één kant kantelbaar.

Meer weten over deze zaagmachine? Bezoek dan eens deze pagina voor een uitgebreide review.

 

Previous «
Next »