Zo transformeer je de kinderkamer naar een tienerkamer

  • Klusjes
  • april 20, 2023
  • Comments Off
tienerkamer

Als je kinderen opgroeien, hebben ze wellicht behoefte aan een slaapkamer die beter past bij hun veranderende smaak en stijl. Een kinderslaapkamer vol met kleurrijke speelgoedbakken, schattige posters en zachte kussens, moet misschien omgebouwd worden naar een tienerkamer, met meer neutrale en volwassen accenten. Maar hoe begin je hier als ouder aan? De volgende 4 tips helpen je alvast op weg. 

  1. Bespreek de stijl 

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welke stijl je tiener graag zou willen in zijn of haar slaapkamer. Daarom is het nuttig om samen rond de tafel te gaan zitten en een moodboard te maken en zo de kleuren, patronen en texturen vast te leggen. Door dit te doen, wordt er een duidelijk idee gevormd van de stijl die je tiener voor ogen heeft, en kan dit als leidraad dienen tijdens het verbouwingsproces.

  1. Creëer meer opbergruimte 

Een ander belangrijk aspect bij het transformeren van een kinderkamer naar een tienerkamer, is de opslagruimte. Tieners hebben vaak meer spullen dan kinderen zoals schoolboeken en andere persoonlijke zaken. Daarom is het belangrijk dat ze een kamer hebben waarin ze deze netjes kunnen opbergen. Overweeg het plaatsen van extra planken, kasten of lades voor kleding, boeken en andere items. Door slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte, zal de omgetoverde slaapkamer een stuk functioneler, maar ook stijlvoller zijn. 

  1. Plaats de juiste verlichting 

Naast opslagruimte is verlichting een belangrijk aspect bij het creëren van een gezellige sfeer in een tienerkamer. Overweeg om gebruik te maken van verschillende soorten zoals een plafondlamp, een bureau en misschien zelfs een wandlamp. Zo kan het licht in de kamer aangepast worden, afhankelijk van wat ze aan het doen zijn. Vergeet wel niet te investeren in kwaliteitsvolle raambekleding. Denk bijvoorbeeld aan houten jaloezieën op maat, die opnieuw makkelijk aanpasbaar zijn. Het is dan ook lastig als de buren zo maar kunnen binnenkijken wanneer je tiener aan het studeren is. 

  1. Zorg voor goede isolatie

Isolatie was uiteraard ook bij het bouwen van de kinderkamer een belangrijk aspect, maar omdat tieners meer tijd in hun eigen stek doorbrengen, besteed je hier nu best nog meer aandacht aan. Ze hebben namelijk een aangename plek nodig om hun huiswerk te maken, en dit gaat niet in een te koude of te warme kamer. Om extra goed te isoleren, kan je naast muurisolatie ook isolerende raambekleding plaatsen. 

Previous «
Next »