Thermostaatkraan in de douche

  • Klusjes
  • september 11, 2017
  • Comments Off

Een thermostaatkraan in de badkamer voor in de douche of bij het ligbad kunnen voor u een comfortabele en handige keuze in het huis zijn. De juiste watertemperatuur instellen op een gemakkelijke en snelle wijze, terwijl u geniet van de voordelen van een moderne en stijlvolle kraan die niet alleen praktisch is maar ook uw badkamer siert. Bij de aanschaf van een thermostatische douche- of badkraan kunt u kiezen uit een inbouw of opbouw variant. Beide modellen thermostaatkraan hebben een aantal voordelen en afhankelijk van het totale badkamerontwerp en bij voorkeur kiest men uiteraard jet meest in het ontwerp passende thermostaatkraan. Het model dat er goed uitziet en in staat is om de ruimte te verbeteren en een te zorgen voor een stijlvolle afwerking die een perfecte balans brengt in de nieuwe badkamer. De algehele voordelen van een door temperatuur gestuurde kraan is dat deze op temperatuur blijft en vanwege een stiftblokkade door kinderen niet voorbij de 38 graden kan worden gedraaid. Een goed gevoel van veiligheid.

Thermostatische inbouwkranen

Voordat u een dergelijke beslissing wilt maken, is het belangrijk de verschillende opties inzichtelijk te maken en daarbij de voordelen en mogelijke nadelen te benoemen. Bij de ingebouwde thermostatische douchekranen of badkranen zijn enkel de bedienhendels of knoppen zichtbaar en ook de hoofddouche of baduitloop komt veelal als los element uit de wand. De verbinding tussen kraan en hoofddouche zijn dan in de wand achter de tegels aangelegd. Een uitstraling die minimalistisch en designachtig oogt maar echter ook prima bij een wat meer klassieke badkamer past door eenvoudig weg een ander type kraanafwerking te nemen. Een nadeel van de inbouw thermostaatkraan is dat deze vaak duurder is dan een opbouw douchekraan. Het voordeel is de zichtbaarheid van enkel de knoppen of grepen, veelal uit chroom, en het elegante design dat hierdoor ontstaat. Een ander hieraan verbonden voordeel is natuurlijk dat er geen veelal geen leidingen en/of doucheslangen zichtbaar zijn. Ik zeg bewust veelal, omdat het ook zou kunnen dat u bij het bad kiest voor een losse handdouche en niet voor een verzonken exemplaar waarbij de doucheslang onder de badombouw wegzakt. Ook kunt u in de douche een uitvoering kiezen met glijstang waarbij er dan wel sprake is van een handdouche met doucheslang.

Opbouwkranen als thermostaatkraan

Opbouw thermostatische douche- of badkranen laten de kraan in volle glorie aanschouwen. In de meeste gevallen is de vormgeving hiervan toch ietwat identiek doordat de kraan in een ronde vorm horizontaal over de wand is aangebracht. Aan de onderzijde veelal de aansluiting voor een doucheslang op de handdouche met glijstang en de aansluiting aan de bovenzijde wordt veel gebruikt voor het aanbrengen van een douchestang in combinatie met een hoofddouche. De thermostaatkraan is vaak van chroom en heeft een knop links en rechts voor watertoevoer en temperatuurregeling. De thermostaatkraan als opbouwvariant van de bad- of douchekraan is vaak goedkoper dan de inbouwvariant. De kranen zijn passend in het design en verhogen de algehele uitstraling van de ruimte. Er zijn een aantal merken zoals Hansa die ook kleinere modellen van thermostatische douchekranen in het assortiment hebben. Opbouw kranen zijn perfect als je muren van beton zijn omdat het inwerken van inbouwkranen veel tijd en effort zou kosten. Ook zijn ze eenvoudig te installeren omdat ze middels een schroefverbinding worden aangesloten. Dit spaart werktijd van de installateur zodat de badkamerverbouwing goedkoper wordt.

Verkopen van uw huis en badkamer

Vergeet niet de dag dat u uw huis te koop wilt zetten. Huizenkopers zijn op zoek naar die weelderige badkamer die een oase van ontspanning en comfort kan bieden. Bij het kiezen van de thermostaatkraan voor douche of bad doet u er dan ook goed aan om het totale badkamerontwerp in overwegen te nemen. Hierdoor ontstaat er met alle sanitaire materialen een mooie balans die ook aantrekkelijk is voor de potentiele nieuwe eigenaar.

Previous «
Next »