Een mooie haagplant doet wonderen

  • Klusjes
  • september 8, 2017
  • Comments Off

Haagplanten zijn perfect om net dat beetje extra privacy te creëren. De inkijk in je tuin kan drastische vermindert worden door het strategisch planten van haagplanten. Maar dit soort bebossing wordt niet alleen gebruikt voor deze reden. Er kan namelijk veel meer mee gedaan worden en het is zelfs mogelijk om een mooi en sierlijk tafereel te maken. Haagplanten kunnen je ruimte groener en knusser maken. Ook kunnen ze twee tuinen prima van elkaar scheiden. Denk hierbij aan de tuin van je buurman en je eigen tuin. Met deze begroeiing is het duidelijk welk deel van de tuin bij wie hoort. Wel zo gemakkelijk tijdens het tuinieren!

Verschillende soorten

Haagplanten zijn verkrijgbaar is allerlei vormen en maten. Als je bij een willekeurige tuinwinkel gaat rondneuzen dan kom je er waarschijnlijk tientallen tegen. Een bekende soort is de conifeer. Deze plant is ideaal om wat extra privacy in je tuin aan te brengen en dat allemaal op een hele natuurlijke manier. Je zit lekker in de natuur en bent toch min of meer ingebouwd en zo geniet je van je eigen plekje. Wat we ook vaak zien zijn de zogenaamde bladverliezende hagen. In het najaar zullen deze hagen hun bladeren verliezen. Het voorjaar wordt extra gezellig als je ziet dat je haag weer helemaal op aan het bloeien is. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat bamboe gebruikt wordt als haag. Voor bamboe is een uurtje zonlicht per dag zeker geen overbodige luxe. Als je voor een haag van dit natuurproduct kiest dan kies je voor iets wat nog niet heel veel mensen hebben. Ook leuk natuurlijk om eens wat anders dan “normaal” te hebben.

Werk aan de winkel!

Haagplanten brengen wel wat werk met zich mee. Om de haag netjes te houden zal deze een keer of twee per jaar moeten worden bijgeknipt. Snoeien behoort ook tot de mogelijkheden. Een mooie strakke haag ziet er verzorgt en netjes uit. Je zou dit kunnen uitbesteden aan een tuinman maar in principe is het een klus die de meeste mensen zelf kunnen klaren. Het is ook mogelijk om vormen in je haag te snoeien. Dit is geen gemakkelijke klus. Aan te raden is om dit te laten doen door iemand die weet hoe het in zijn werk gaan. Je zou het ook zelf kunnen proberen. Oefening baart kunst zeggen ze maar succes is deze keer niet gegarandeerd…

 

Previous «
Next »