Schuifdeuren in je terrasoverkapping

  • Klusjes
  • april 21, 2022
  • Comments Off
terrasoverkapping schuifdeuren

Overweeg je een schuifpui voor je terrasoverkapping? Schuifdeuren zijn daar tegenwoordig erg populair voor, vooral door het ruimtebesparend ontwerp dat geschikt is voor verschillende deuropeningen. Een dergelijke schuifpui kan zowel voor de overkapping bij kleine huizen gebruikt worden, maar ook bij grootschalige zoals in restaurants en riante woningen. Schuifdeuren zijn veelzijdig en zijn er in meerdere maten en materialen te verkrijgen, zoals een schuifpui aluminium. Wat ze nog interessanter maakt, is de verscheidenheid aan prijzen, van goedkoop tot duur. Glazen schuifdeuren bieden een soepele bediening en een modern design zonder ruimte in beslag te nemen zoals bij scharnierende deuren. 

Hieronder willen we enkele van de meest populaire vragen beantwoorden over het kopen van een schuifpui voor jouw terrasoverkapping.

Heeft de grootte van mijn schuifdeur invloed op de kosten?

Ja, afmetingen en materiaalkeuze hebben invloed op de kosten. Schuifdeuren zorgen voor een gemakkelijke opening naar de buitenruimte. Voordat je echter jouw glazen schuifdeur bestelt, moet je ervoor zorgen dat de aannemer de ruimte correct heeft ingemeten. Een andere optie is om het zelf te doen. Tegenwoordig hoef je daar namelijk niet meer van terug te schrikken: websites als Solundo.nl hebben een online configurator waarmee je elk deel van jouw terrasoverkapping kunt bepalen en op die manier niets over het hoofd zult zien.

Kan ik terrasdeuren van kunststof aanschaffen?

Terrasdeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Veel deurfabrikanten maken solide en stevige deursystemen met een frame van hout, vinyl, aluminium of kunststof. Elk materiaal heeft zo zijn voordelen, bespreek met een deur expert wat voor jou de beste keuze is. Kunststof is een populaire keuze vanwege het onderhoudsarme karakter. Het materiaal is weerbestendig, waardoor je een duurzame deur hebt die bestand is tegen alle klimaten. Daarnaast is het het meest betaalbare materiaal, waardoor het de meest aantrekkelijke keuze is voor kostenbewuste kopers.

Heb ik gehard glas nodig in mijn terrasdeuren?

Absoluut! Glazen schuifdeuren moeten veiligheidsglas hebben. Gehard glas is sterk en bestand tegen schade. Mocht er iets gebeuren dan zal het unieke glas in kleine, bijna cirkelvormige deeltjes breken. Net als gelaagd glas is dit type veiligheidsglas vereist omdat ze minder vatbaar zijn voor lichamelijk letsel als er iets gebeurd.

Wat is het verschil tussen schuifdeuren en Franse deuren?

Franse deuren zijn scharnierende deuren die kunnen worden gebruikt om volledig te openen, soms allebei tegelijk. Franse deuren zijn vaak gemakkelijker te installeren en te onderhouden dan schuifdeuren, maar ze hebben wel meer ruimte nodig. Schuifpuien gaan horizontaal open. Ze hebben geen vloeroppervlak nodig om te openen en te sluiten, maar nemen alleen de horizontale ‘schuifruimte’ in beslag. Deze functie zorgt voor een flexibeler ontwerp.

Kan ik mijn deurbeslag kiezen?

Ja, hardware is meestal een onderdeel van het keuzeproces. Van sloten, knoppen en handgrepen, je kiest de kleur en stijl die jij mooi vindt. Sommige fabrikanten bouwen deuren met bepaalde soorten hardware, terwijl andere geen beperkingen hebben en je uit alle opties kunt kiezen.

Zijn glazen schuifdeuren veilig?

Glazen schuifdeuren zijn inbraakwerend te maken met een paar hardware-opties. Met voetsloten, dubbele puntvergrendelingssystemen of geavanceerdere vergrendelingsmechanismen, kunnen schuifdeuren worden beveiligd voor de veiligheid van jou en je gezin.

Welk type sloten hebben schuifdeuren?

Dit zijn de populaire opties:

– Exterieur slot met sleutel: Met een cilinderslot met zes pennen kan de deur van buitenaf met een sleutel worden vergrendeld en ontgrendeld.

– Extra voet slot: Dit slot biedt een extra beveiliging. Het slotgat kan ook op enkele centimeters van de gesloten positie worden geplaatst, zodat je de deur in een gedeeltelijk geopende positie kunt vergrendelen voor veilige ventilatie.

– Meerpuntsslot : deze zijn gebruikelijk op scharnierende buitendeuren (voordeuren en openslaande deuren), maar ze zijn ook beschikbaar op sommige schuifdeuren. Dit systeem heeft extra vergrendelingshaken, zodat de deur op meerdere punten aan de stijl wordt bevestigd in plaats van alleen aan de deurkruk te vergrendelen.

Previous «
Next »