• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Eenvoudig ruimte besparen? Hang je fiets op!

Eenvoudig ruimte besparen? Hang je fiets op!

  • Klusjes
  • oktober 11, 2017
  • Comments Off

Een groot huis, met een enorme tuin waar een grote schuur in staat waarin je werkelijk al je spullen met gemak kunt opbergen: hoe heerlijk klinkt dat? Natuurlijk zou iedereen dit wel willen, maar de realiteit is anders. Blijf vooral dromen, maar wees realistisch met de ruimte die je hebt. Dat wil zeggen, bekijk hoe je eenvoudig ruimte kunt besparen als je in een klein huisje of appartement woont. Iets heel praktisch is bijvoorbeeld de stalling van je fiets. Waar zet je die neer als je alleen een klein opberghok hebt of zelfs helemaal geen stallingsruimte? Wees in dat geval slim en hang je fiets op. Praktisch en stijlvol in jouw interieur. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in dit stappenplan voor het ophangen van jouw fiets.

  1. Bepaal de beste plek

De eerste stap, nadat je uit ruimte besparende overwegingen hebt besloten om je fiets op te hangen, is het bepalen van de beste plek. Kun je genoeg plek creëren op een muur in de gang van je huis? Dan is dat een perfecte plek om jouw fiets op te hangen. Woon je op kamers of in een appartement en is er geen mogelijkheid om een fiets in de gang te stallen? Wijk dan uit naar een muur in de woonkamer of in de slaapkamer. Ook in deze ruimtes is het erg gaaf om jouw fiets aan de muur op te hangen. Let er wel op dat de plek waar je jouw fiets gaat ophangen makkelijk toegankelijk is. Het is natuurlijk erg onhandig als je iedere keer met je fiets over je bed moet klimmen.

  1. Kies de juiste bevestiging

Er zijn verschillende aanbieders die bevestigingssystemen verkopen waaraan jij jouw fiets kunt ophangen. Het meest eenvoudige is om een speciale fietshaak aan de muur te bevestigen, waar je vervolgens het frame van je fiets als het ware inlegt. Op die manier hang je de fiets makkelijk zijwaarts op en kost het weinig moeite. Afhankelijk van jouw interieur kun je kiezen voor een houten, ijzeren of lederen afwerking van de fietshaken. Speur eens rond op het web en zoek een muurfietshaak die in de stijl van jouw interieur past.

  1. Hang je fiets op

Kijk, als je jouw fiets wilt ophangen, is het natuurlijk wel belangrijk dat het type fiets zich daar voor leent. Niet iedere fiets is er namelijk voor gemaakt om op te hangen. Let er dus bij de aankoop van een fiets op dat deze licht van gewicht is. Een bakfiets hang je bijvoorbeeld niet zo makkelijk op, maar jouw koersfiets leent zich daar wel perfect voor. Een koersfiets is licht van gewicht en daardoor makkelijk in de muurhaak te tillen.

Previous «
Next »