Bouw je eigen bar voor in de mancave

  • Klusjes
  • juni 9, 2017
  • Comments Off

Je eigen mancave met bar? Voor mannen is dit toch een droom? Gewoon doen, zou ik zeggen! Je kunt natuurlijk een bar laten installeren door een professionele firma. Veel leuker is het om deze zelf te bouwen. En waarom zou je niet samen met een paar handige vrienden aan de slag gaan? Zij zullen er tenslotte samen met jou vele uren doorbrengen. Zet jullie eens bij mekaar en laat de fantasie de vrije loop. Wij geven jou alvast wat tips om aan de slag te gaan.

 

De noodzakelijke installaties

Bedenk goed waar de bar komt te staan en wat je absoluut niet wil missen. Als je veel plaats hebt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Als je echter over een klein hoekje beschikt, zul je wat creatiever moeten zijn. Het essentiële is natuurlijk een tapinstallatie. Dit hoeft geen professionele tapkraan te zijn. Er zijn voldoende huis-tapkranen te vinden voor degelijke prijzen. Daarnaast is een koelkast natuurlijk noodzakelijk. Voorzien bij deze koelkast een ruime diepvriezer. Denk daarbij ook aan een kleine friteuse of een microwave. Deze kan handig zijn als je hapjes wil voorzien. Je haalt ze uit de vriezer, bakt ze of warmt ze op en je bent klaar! Waterleiding en een spoelbak is natuurlijk onmisbaar. Daarna komt de inkleding van deze installaties. Gebruik voor het barmeubel bijvoorbeeld steigerhout. Dat staat stoer en kost weinig. Zo heb je een budget vrij om nog een extra feestje te bouwen!

Genieten maar!

Tot zover de noodzakelijk dingen voor je mancave. Nu kun je aan de aangename zaken denken. Zorg zowel voor helder licht als voor gezellig gedempt licht. Voorzie je mancave van leuke barkrukken en zalige zetels. Denk daarbij ook aan de hobby van jezelf of je vrienden. Hou je van sleutelen aan je motor? Houden jullie van kaarten, darts of biljart? Verwerk dit dan zeker ook in je mancave. Een drankje, een hapje, gezellig bij mekaar zijn en samen met jullie geliefkoosde vrijetijdsbesteding bezig zijn? Wat moet een mens meer hebben? Geniet ervan!

Previous «
Next »