• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Met de juiste scholing verzeker je jezelf ervan als specialist aan de slag te gaan

Met de juiste scholing verzeker je jezelf ervan als specialist aan de slag te gaan

  • Klusjes
  • februari 13, 2021
  • Comments Off
opleiding mechatronics

Het gebeurt regelmatig dat iemand na het afronden van zijn of haar mbo opleiding er na de nodige maanden op de arbeidsmarkt tot de conclusie komt dat de genoten opleiding slechts een basis vormt en verdere scholing om tot een specifieke specialisatie te komen noodzakelijk is om daadwerkelijk een verschil te kunnen maken op de markt. De vraag naar specifieke vakmensen is groot en jezelf bijscholen om aan bepaalde eisen te voldoen, vergroot je kansen om succesvol te zijn op een steeds competitievere arbeidsmarkt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere opties om een geschikte vervolgopleiding te volgen, waarmee jij jezelf ervan kunt verzekeren straks een stuk professioneler en vakkundiger aan de slag te kunnen gaan. Na het nodige zoeken en navragen, kom je op aanraden van een aantal bekenden bij BBL opleidingen MBO terecht, waar je een keuze kunt maken uit verschillende opleidingen, waarmee je jezelf verder kunt specialiseren en toeleggen op een vak dat aansluit op jouw persoonlijke interesses.

Vanzelfsprekend wil je een baan die aansluit op jouw interesses

Je wilt immers voor jezelf de mogelijkheid creëren, waarbij je kunt werken in iets dat aansluit op jouw persoonlijke interesses. Van kinds af aan ben je al gefascineerd door robots en de rol die deze kunnen spelen in de automatisering van bepaalde productieprocessen. Naarmate je ouder werd, is je fascinatie voor robots en hun mogelijkheden binnen bepaalde processen alleen maar toegenomen. Zodoende dat je je tijdens je opleiding reeds hebt toegelegd op het ontwikkelen van besturingssystemen van productieprocessen, iets wat je nog steeds blijft fascineren.

Zodoende dat je aan het kijken bent naar de mogelijkheden om een mechatronica opleiding te volgen, waarmee je je nog verder kunt specialiseren op het gebied van geautomatiseerde productieprocessen en het toepassen van moderne technologieën zoals robots en kunstmatige intelligentie. Door de zich voortdurend presenterende ontwikkelingen is er vanzelfsprekend vraag naar vakmensen die hun weg weten te vinden in een zich continu veranderende wereld, waar techniek en menselijk kunnen samen komen.

De vele voordelen van het volgen van een opleiding bij BBL

Het volgen van een opleiding bij BBL biedt de nodige voordelen. Als jij over de nodige motivatie beschikt en aanleg laat zien een bepaald vak, dan worden de kosten door BBL gedekt. Zodoende kun jij je richten op het behalen van je diploma. Bij erkende  leerbedrijven doe je daarnaast de nodige ervaring op tijdens het praktijkgedeelte van je opleiding. 

Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je inkomen misloopt als je een opleiding start. Bij BBL krijg je iedere maand loon, conform de geldende CAO. Daardoor verzeker je jezelf van een MBO opleiding zonder uitgaven en ontvang je maandelijks je loon. Als extra kun je daarnaast een bonus naast je salaris verkrijgen, zolang je gemiddelde per kwartaal met een 7,5 wordt beoordeeld. Bovendien kun je er dankzij een groot netwerk aan opleidingsinstituten en leerbedrijven van uit gaan dat je nooit ver zult moeten reizen om je specialisatie te volgen.

Previous «
Next »