Extra opbergruimte in huis creëren – 5 tips

  • rogier
  • april 5, 2021
  • Comments Off
Extra-opbergruimte-creëren

Het is vaak niet evident om al onze spullen het juiste plekje te geven in huis. Zeker wie kleiner woont wil graag wat extra opbergruimte creëren zonder al te veel impact op de inrichting van zijn woning. Extra opbergruimte in huis maken wordt met deze vijf tips een leuke klus!

1. Gebruik kasten dubbel

Kijk zeker eens je kasten na. Er bestaat een grote kans dat de helft van je kastruimte eigenlijk leeg is. Door goede houtsoorten te gebruiken, kan je makkelijk een aantal schappen bijmaken en zo de opbergcapaciteit van je kast misschien zelfs verdubbelen. Ook voor lades bestaan er mogelijkheden om een extra rail te bevestigen en zo een kleinere lade binnenin een bestaande lade te creëren. Interessant voor platte voorwerpen zoals tafelmatjes, bestek of handdoeken.

2. Multifunctioneel meubilair

Door bewust je meubilair te kiezen in functie van plaats kan je makkelijk wat extra opbergruimte in huis maken. Ontwerp houten kisten voor onder je bed, kies voor een stapelbed boven een bureau voor de kinderkamer of maak een uitklapbare strijkplank in je kleerkast. Door multifunctioneel te denken kan je zelfs in je salontafel, sofa of poef extra opbergruimte creëren!

3. Interieurstijl

Vermijd een al te drukke interieurstijl, dat heeft vaak als gevolg dat je veel decoratieve elementen aan je huis toevoegt die enkel ter decoratie dienen en het probleem van opbergruimte eerder groter maken. Een landelijke woonkamer laat toe om met manden of grote wandkasten of hout te werken. Bij een industriële keuken kan je bijvoorbeeld metaal met houten rekken aan de muur bevestigen en je keukengerei met haken aan de dampkap hangen.

4. Denk verticaal

Koop meteen de juiste kasten en ga voor hoogte. Bedenk dat een dressoir misschien leuk staat met wat fotootjes van de familie erop, maar dit betekent wel een verlies aan opbergmogelijkheden. Kies eerder voor een hoge wandkast. Om een extra decoratief element eraan toe te voegen kan je eventueel kiezen voor een combinatie van gesloten en glazen kastdeuren. Ook rekjes, muurhaken, hangplanten of zwevende elementen maken van de ruimte boven je hoofd een opbergplaats. Opgelet, selecteer de goede houtsoorten voor de juiste ruimte, een keuken kan soms vettig zijn en in een badkamer hangt vaak vocht.

5. Gebruik alle ruimtes

Wees creatief en gebruik verloren ruimtes in huis. In de meterkast kunnen bijvoorbeeld ook schoenen of verpakte voedingswaren worden opgeborgen. Ook de schuine ruimte onder de trap kan gebruikt worden om rekjes te creëren en meer plaats te maken. Zelfs voor over het bad bestaan er mooie rekjes voor zeep en shampoo, of om je was te drogen. Wees creatief en tover je huis om tot een praktische woning zonder in te boeten aan stijl!

Previous «
Next »