• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Dit moet je weten wanneer je een aanbouw wil laten zetten

Dit moet je weten wanneer je een aanbouw wil laten zetten

  • Klusjes
  • juni 29, 2020
  • Comments Off
aanbouw laten bouwen

Wil jij graag wat meer ruimte in huis bijvoorbeeld in de woonkamer of in de keuken? Dan kun je ervoor kiezen om een aanbouw te laten zetten. Een aanbouw is niet zomaar een verbouwing; het is een flinke investering maar het levert uiteindelijk ook zeker meer woonplezier op en de waarde van je woning zal stijgen. Maar waar moet je allemaal op letten wanneer je een aanbouw wil laten zetten? In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in 

Het is erg belangrijk om altijd een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Een aanbouw kun je niet zelf zetten, ook niet wanneer je heel handig bent. Schakel bijvoorbeeld De Aanbouw Expert in. De naam zegt het al, zij zijn expert in het zetten van aanbouwen. Zij zitten middels franchisers door het hele land dus er is altijd een Aanbouw Expert die bij jou een aanbouw kan plaatsen. 

De financiering

De kosten van een aanbouw kunnen erg verschillen. Dat is namelijk afhankelijk van de grootte en de extra’s van de aanbouw. Heb je een lange tijd veel geld gespaard, dan kun je de aanbouw natuurlijk zo bekostigen. Voor veel mensen is dat echter niet het geval. Wanneer je net een huis gekocht hebt en hier direct een aanbouw aan wil laten zetten, kun je bij de hypotheekverstrekker raadplegen of het mogelijk is om dit in je hypotheek te laten meefinancieren. Daarnaast kun je ook naar de bank gaan om een bouwdepot aan te vragen. 

Prefab aanbouw

Steeds meer mensen kiezen voor een prefab aanbouw en dat is niet voor niets. Zeker wanneer je een huis hebt in redelijk standaard maten, is een prefab aanbouw een goede optie. Deze constructies worden namelijk in de fabriek al gemaakt en vervolgens in één keer geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er heel wat kosten bespaard worden. Daarnaast kan er zo binnen enkele dagen een aanbouw staan! Wanneer dit ter plekke gebouwd wordt, duurt dit vaak enkele weken. 

Vergeet de binnenkant niet!

Wanneer er een aanbouw gezet wordt, wordt vaak vooral rekening gehouden met de buitenkant. Het moet natuurlijk goed opgebouwd worden en alles moet kloppen. Echter is het ook belangrijk om goed na te denken over de binnenkant. Natuurlijk wil je er graag voor zorgen dat het goed aansluit op de rest van je benedenverdieping. Het is mooi wanneer je de vloer bijvoorbeeld door laat lopen, dus ga alvast op zoek naar dezelfde vloer. Of wil je misschien een nieuwe vloer? Het is ook belangrijk om na te denken over de ramen, kozijnen en stopcontacten. Hoe en waar moeten deze komen? Zet alles op een rijtje en bespreek dit met je aannemer.

Previous «
Next »