• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Wie kan je het beste helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan?

Wie kan je het beste helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan?

  • rogier
  • februari 15, 2021
  • Comments Off
een baan zoeken

Gedurende de afgelopen maanden heb je gemerkt dat je niet meer dezelfde voldoening uit je werk haalt als voorheen. Zonder er echt erg in te hebben gehad, is je baan plotseling veranderd in het voortdurend herhalen van dezelfde routine, waarmee de sleur is toegenomen en de voldoening na het afronden van iedere dag een stuk minder is. Je hebt daarom de beslissing genomen om drastisch wat te gaan veranderen, om er zeker van te zijn dat je niet ongemerkt afglijdt in een depressie omdat je niet langer voldoening uit je werk haalt. 

Werken in de installatietechniek is altijd je grote passie geweest en je hebt gedurende je loopbaan uiteenlopende projecten afgerond waarop je met recht trots kunt zijn. Het succesvol uitvoeren van complexe berekeningen en werkzaamheden om meerdere technische componenten samen te voegen tot een functionerend geheel is altijd een motivatie voor je geweest. Maar op de een of andere manier is dat de afgelopen tijd ongemerkt veranderd in een geest slopende routine, waar je nauwelijks tot geen uitdaging meer in kunt vinden. 

Speciale bemiddelingsbureaus helpen om specifieke vacatures te vullen

Het zoeken naar een nieuwe baan lijkt echter een stuk makkelijk gezegd dan gedaan. Je hebt hier en daar wel wat nagevraagd en gekeken naar ander mogelijkheden, maar vooralsnog zijn je bevindingen niet echt positief. Een bekende van je raadt je echter aan om eens te kijken naar speciale bemiddelingsbureaus. Deze hebben vaak meerdere vacatures waarvoor ze op zoek zijn naar de juiste persoon om deze te vullen. 

Hierbij wordt zowel gekeken naar waar een werknemer op zoek is qua ervaring en opleiding, als wat een werknemer specifiek zoekt en te bieden heeft. Het is immers belangrijk om net wat verder te kijken, om er zeker van te zijn dat een specifieke vacature gekoppeld wordt aan de perfecte werknemer. Naast vereisten op het gebied van praktijkervaring, diploma’s en referenties, wordt daarnaast geprobeerd iemand te vinden die past binnen de heersende bedrijfscultuur. De juiste persoonlijkheid en mentaliteit van iemand kunnen immers een doorslaggevende invloed hebben op het succesvol invullen van een openstaande vacature.

Door middel van filters kun je aangeven welke educatie en ervaring je hebt

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar elektrotechniek vacatures, kun je door middel van eenvoudig te selecteren filters, heel specifiek op zoek gaan naar een baan die bij jou past. Je kunt via de website makkelijk aangeven wat voor opleiding je hebt genoten, hoeveel jaren werkervaring je hebt en waar je specialisaties liggen. Vervolgens kun je eenvoudig kijken wat voor vacatures er in specifieke regio’s beschikbaar zijn. 

Wanneer je genoeg ervaring en vakkennis hebt, zul je binnen verschillende disciplines op zoek kunnen gaan. Of het nu gaat om elektronica, energietechniek, meet- en regeltechniek, elektromechanica of telecommunicatietechniek, je kunt heel specifiek op zoek gaan naar een vacature die bij jou past in de wereld van elektriciteit en magnetische velden. 

Via TDC Groep kun je een overzicht krijgen van vacatures in jouw regio

TDC groep is een bemiddelingsbureau dat zich met name richt op het vinden van de juiste mensen binnen de technische sector. Met jaren ervaring hebben zij een goed overzicht van welke vacatures er per regio beschikbaar zijn en kunnen zij jou helpen bij het zoeken van een passende baan.

Previous «
Next »