• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Hoe je gemakkelijk en snel je wc-bril monteert

Hoe je gemakkelijk en snel je wc-bril monteert

  • Klusjes
  • augustus 19, 2020
  • Comments Off
wc bril monteren

Het is belangrijk om je wc bril af en toe te vernieuwen. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen dit niet doen, omdat ze niet weten hoe. Het is echter relatief simpel om dit zelf te doen. Daarom zullen we hieronder bespreken hoe je dat precies doet en waar je aan moet denken. Geen excuus meer om die wc-bril niet te vervangen!

Niet alle wc-brillen passen op elk toilet

Allereerst moet je rekening houden met het feit dat elke wc-brillen fabrikant, een andere manier van bevestigen heeft ten opzichte van de wc pot. Op een toilet van het ene merk zullen daarom niet alle merken wc-bril passen. Houdt hier goed rekening mee voor je een nieuwe bril koopt. Zelfs zogenaamde universele toiletbrillen pas niet altijd op elk toilet.  Bril en toilet van hetzelfde merk zullen echter altijd passen en daarnaast kun je je in een showroom, of online, laten informeren welke wc-brillen op jouw toilet passen.

Informeer jezelf

Het is sowieso geen slecht idee om een showroom te bezoeken als je een nieuwe wc-bril wil kopen. Op die manier weet je wat de opties zijn en zie je misschien een wc-bril in een bepaalde kleur waar je eerder niet aan had gedacht. Uiteraard is er online ook genoeg informatie over te vinden en hebben de meeste merken ook een handleiding online staan over de installatie.

De wc-bril bevestigen

Als je de wc-bril gaat plaatsen dan kun je gebruik maken van de bevestigingspunten acht op de toiletpot, aan de linker- en rechterkant. Draai de vleugelmoeren die hierop zitten aan beide kanten los en schuif de bevestiging voor de bril daarover heen. Nu kun je de vleugelmoeren weer aandraaien en de bril goed vast zetten. Let daarbij wel op dat de bevestigingspunten aan de bovenzijde van de toiletpot op de juiste plek zitten.

Check de vleugelmoeren regelmatig

Kijk sowieso af en toe of deze vleugelmoeren zowel links als rechts nog goed vastzitten. Als ze iets los zijn gekomen, dan heb je kans dat je scheuren krijgt in de wc-bril of toilet. Heb je een wc-bril met SoftClose, dan hoef je eigenlijk niet met meer dingen rekening te houden. Ook door dit intern systeem in de bril zal het geheel zich op dezelfde manier als hierboven beschreven, laten bevestigen.

Previous «
Next »