• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Hoe regel je de veiligheid voor werknemers op grote hoogte?

Hoe regel je de veiligheid voor werknemers op grote hoogte?

  • Klusjes
  • juli 28, 2020
  • Comments Off
eyecatchersecurity

Weinig mensen staan er bij stil hoeveel werkzaamheden er worden uitgevoerd op grote hoogtes. Het zijn vaak eenzame beroepen, zij die de hoogtes trotseren om heel specifieke taken te vervullen. Of het nu gaat om het repareren van dakbedekking, het onderhoud van windmolens of het glazen wassen van tot hoog in de lucht torende kantoorflats, altijd is er wel iemand bezig op een plek die snel vergeten wordt. 

Natuurlijk komen beroepen die op eenzame hoogtes werken met heel andere werkomstandigheden in aanraking dan degene die achter de computer op kantoor zit. Een kleine misstap kan al fataal zijn en een ongeluk zit tegenwoordig in een klein hoekje. Bedenk je eens wat een gladde trap kan betekenen op 60 meter hoogte of wat een plotselinge windstoot voor je betekent als je op 15 meter hoogte in een hoogwerker decor bevestigd aan een festivalpodium. 

Speciale regelgeving en het gebruik van beveiligingsmateriaal

Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei regels voor veilige werkomstandigheden, waarbij het gebruik van speciaal beveiligingsmateriaal om ongelukken te voorkomen vrijwel overal verplicht is. Voor het werken op grote hoogtes zijn er allerlei speciale regels en zijn valbeveiligingssystemen een must. 

Een van de meest toonaangevende makers van valbeveiligingssystemen is eyecatchersafety.com. Deze oer-Hollandse onderneming staat bekend om zijn speciaal gepatenteerde ontwerpen die zijn gericht op kwaliteit, veiligheid en eenvoud in gebruik. Ook het installatiegemak mag natuurlijk niet vergeten worden. Door een vernuftig ontwerp en het gebruik van duidelijke kleuren zijn de valbeveiligingssystemen van Eyecatchersafety makkelijk te herkennen en staan garant voor veilige arbeidsomstandigheden voor al degenen die op grote hoogte hun werkzaamheden uitvoeren. 

Speciale ontworpen valbeveiligingssystemen om ongelukken te voorkomen

Of het nu gaat om speciale uitrustingen voor werkzaamheden op boorplatforms, onderhoud van hoge gebouwen, reparaties aan windmolens of het installeren van zonnepanelen op verschillende soorten daken, Eyecatchersafety heeft speciaal op maat gemaakte producten voor verschillende bedrijfstakken. Jarenlange ervaring met uiteenlopende klanten in binnen- en buitenland hebben ervoor gezorgd dat Eyecatchersafety een toonaangevende producent is van valbeveiligingssystemen die op maat gemaakt worden voor iedere klant na een uitvoerige analyse door experts van het bedrijf. 

Daarnaast levert Eyecatchersafety ook alle benodigdheden met betrekking tot dakveiligheid. Van mobiele ankerpunten tot lijnsystemen en van kooiladders tot hekwerk. Dakveiligheid is een van de specialiteiten van het bedrijf, waar naast de nodige professionele producten ook training en advies wordt gegeven door experts op het gebied van dakveiligheid en het werken op grote hoogte.

Previous «
Next »