• Homepage
  • >
  • Woonkamer
  • >
  • 3 interieurtips voor het inrichten van een jaren ’30 woning!

3 interieurtips voor het inrichten van een jaren ’30 woning!

  • Klusjes
  • juli 30, 2021
  • Comments Off
30 interieur

Jaren ’30 woningen zijn nog steeds in trek vanwege de sfeer die deze woningen met zich meebrengen. Deze huizen kenmerken zich onder andere door karakteristieke details zoals een erker, glas-in-lood ramen en de unieke warmte en sfeer die jaren ’30 woningen uitstralen. Heb jij een jaren ’30 woning gekocht en wil jij deze sfeer ook terugzien in je interieur? Hier vind je 3 interieurtips voor het inrichten van een jaren ’30 woning!

#1. Granieten vloeren

Een kenmerk van jaren ’30 woningen zijn granieten vloeren. Veel van deze woningen hebben deze vloer nog. Het is mooi deze vloer zo te laten of – indien deze beschadigd is – deze te herstellen. Naast dat deze vloer heel authentiek is kan hij ook nog eens goed tegen een stootje! Deze duurzame vloer zie je veel terug in de hal van een jaren ’30 woning, maar soms ook in de woonkamer. Wil je niet overal een granieten vloer? Dan is een visgraat vloer in de woonkamer ook een goede keus. Dit type vloer zie je ook veel terug in jaren ’30 woningen en zijn daarnaast ook heel sfeervol!

#2. En-suite deuren met glas-in-lood

Een ander herkenbaar interieurelement bij jaren ’30 woningen zijn en-suite deuren. Dit zijn een soort ‘tussendeuren’ waarmee vroeger de scheiding tussen de voorkamer en achterkamer werd gevormd. Deze deuren zijn een ontzettend sfeervolle toevoeging aan het interieur, ook dankzij de glas-in-lood ramen die vaak bij deze deuren worden gebruikt. Je vindt een ruim assortiment Skantrae binnendeuren met glas-in-lood ramen, perfect om te gebruiken als en-suite deuren.

En-suite deuren hebben niet alleen invloed op de jaren ’30 sfeer, maar dragen ook bij aan de rust in je woning. Heb je kinderen of een partner? Dan kan de een rustig televisie kijken in de woonkamer en jij kunt rustig in de keuken werken of met de visite kletsen.

#3. Details

Veel jaren ’30 woningen hebben hoge plafonds. Dit kan je natuurlijk niet zo gemakkelijk aanpassen in je interieur, maar er zijn meer details die je wel kunt terugbrengen in jouw jaren ’30 interieur. Hoge plinten zijn bijvoorbeeld typisch jaren ’30. Dit zorgt tevens voor een mooi contrast tussen de vloer en jouw wand.

Denk echter ook aan kleine details zoals deurkrukken, toiletgarnituur, schakelaars, kranen en andere sierdetails. Een jaren ’30 woning heeft een sfeervol interieur met vele van dit soort details. Jaren ’30 woningen zijn allesbehalve minimalistisch, kaal en strak. Dat is ook iets om mee te nemen als je jouw jaren ’30 woning gaat inrichten. Er staan genoeg voorbeelden op internet om meer ideeën op te doen voor jouw jaren ’30 woning. Geniet van het inrichten van jouw jaren ’30 interieur! 

Previous «
Next »